Foto: LETA
Pie pārliecinošas uzvaras "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē ceturtdien tika "Jūrmalas" komanda, kas Rīgā ar 84:67 (24:19, 17:15, 23:9, 20:24) apspēlēja "Betsafe"/"Liepāja" spēlētājus, tiekot pie sestā panākuma pēc kārtas.

Jūrmalas komandas sastāvā 19 punktus iemeta Kristaps Pļavnieks, kamēr 18 punkti tika Uģim Pinetem. Tikmēr "Betsafe"/"Liepāja" rindās 15 punktus guva Toms Leimanis, bet 12 punktus pievienoja Kails Prinss Bendžamins.

Šis panākums ļāvis "Jūrmalai" izvirzīties LBL kopvērtējuma trešajā vietā, apsteidzot valsts čempionus "VEF Rīga".

Jau šī mača, kas norisinājās sporta namā "Daugava", pirmos uzbrukumus "Jūrmala" izmantoja sekmīgi un izvirzījās vadībā ar 9:2, turklāt pēc tam Deniss Krestiņins ceturtajā minūtē panāca jau desmit punktu pārsvaru (14:4). Turpinājumā jūrmalniekiem gan tik veiksmīgi neklājās, pie tam "Betsafe"/"Liepāja" basketbolisti spēles gaitu izlīdzināja, lai gan sāncenšus panākt tā arī neizdevās.

Pirmo puslaiku "Jūrmala" noslēdza ar septiņu punktu vadību (41:34), bet trešā ceturtdaļa bija izšķiroša, jo tajā liepājnieki nospēlēja neveiksmīgi, kas pretiniekiem ļāva izvirzīties vadībā pat ar 21 punktu (64:43). Savukārt noslēdzošajās desmit minūtēs jūrmalnieku pārsvars tuvojās jau 30 punktu atzīmei, bet mača pašās beigās viesi no Liepājas padarīja rezultātu acij tīkamāku, lai gan tobrīd dueļa liktenis jau bija izšķirts.

Šis bija pēdējais LBL mačs pusotras nedēļas laikā, jo šajā nedēļas nogalē visa uzmanība būs pievērsta nacionālo valstsvienību spēlēm.

Jūrmalniekiem Rīgā jāspēlē, jo Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) oktobra beigās aizliedza Jūrmalas sporta halles ekspluatāciju. Iepriekšējās sezonās sporta nams "Daugava" neatbilda LBL prasībām, tomēr pašlaik vairs neeksistējošā "Barons kvartāls" vienība solīja vasarā veikt uzlabojumus.

"Jūrmalas" vienību šosezon vada pagājušās sezonas "Barons kvartāls" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis un komanda, kas tika nokomplektēta vien pavisam īsu brīdi pirms sezonas sākuma, pašlaik darbojas ļoti veiksmīgi. Jūrmalnieki šosezon piekāpušies vien "Ventspils" (divreiz) un "VEF Rīga" (pagarinājumā) komandām, nesen LBL duelī uzvarot arī "Ogri", kas varētu būt tās galvenā konkurente cīņā par Latvijas čempionāta bronzu.

Tāpat "Jūrmala" lieliski sākusi Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonu, svinot trīs panākumus trijos mačos. Jūrmalnieki nav zaudējuši kopš 28.oktobra, šajā laikā uzvarot četros LBL un divos BBL mačos.

Zīmīgi, ka jūrmalnieku spēlētājs Haralds Kārlis iekļauts starp Latvijas izlases rezervistiem pirms šonedēļ gaidāmajām Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm.

Tikmēr liepājnieki iepriekšējos divos mačos bija guvuši divas no trim šīs sezonas uzvarām LBL, pieveicot "Latvijas Universitātes" (LU) un "Valka"/"Valga" komandas. Pirms tam komanda reizi uzvarēja arī "Valmiera"/ORDO.

Savukārt BBL ietvaros "Betsafe"/"Liepāja" komanda zaudējusi visās četrās līdz šim aizvadītajās spēlēs, turklāt atzinusi arī "Jūrmalas" panākumu - 64:82. LBL ietvaros vienības šosezon vēl nebija tikušās savā starpā.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir deviņas uzvaras deviņos mačos. Ar sešām uzvarām astoņās cīņās seko "Ogre", kamēr trešajā vietā ar septiņiem panākumiem desmit mačos tagad izvirzījusies "Jūrmala", bet ceturtā ar četrām uzvarām sešās cīņās ir "VEF Rīga".

Pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas grandu mačā "Ventspils" pieveica "VEF Rīga", kamēr "Ogre" negaidīti kapitulēja "Valmiera"/ORDO vienībai.

Pirmajam četriniekam ar trim uzvarām astoņās spēlēs seko "Betsafe"/"Liepāja", kamēr "Valka"/"Valga" iekrājusi divus panākumus septiņos mačos. LU komanda ar trim uzvarām desmit dueļos atrodama septītajā pozīcijā, kamēr "Valmiera"/ORDO tikusi pie trim uzvarām 11 mačos, bet tabulu ar diviem panākumiem deviņos dueļos noslēdz "Jēkabpils".

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!