Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pastarīšu duelī trešdien "Latvijas Universitāte" (LU) ar rezultātu 74:67 (23:22, 19:9, 16:12, 16:24) viesos apspēlēja "Jēkabpili".

LU iemeta pēdējos astoņus punktus pirmajā puslaikā, kas pēc 20 minūtēm ļāva būt vadībā ar 42:31. Trešajā ceturtdaļā viesi droši saglabāja pārsvaru un pirms pēdējām desmit minūtēm "studentiem" bija 15 punktu vadība, tomēr ceturtā ceturtdaļa sākās ar četriem "Jēkabpils" tālmetieniem pēc kārtas, pa divām reizēm izceļoties Jurijam Aleksejevam un Oskaram Virsim.

LU savu ceturtās ceturtdaļas rēķinu atklāja vien piektās minūtes beigās un divas minūtes pirms pamatlaika izskaņas rezultāts kļuva 63:63. Tomēr atlikušajā laikā viesi nospēlēja pietiekami pārliecinoši un svinēja panākumu.

Uzvarētājiem 22 punktus iemeta Jānis Eiduks, kamēr ar 18 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās Roberts Krūmiņš. Tāpat augstvērtīgu sniegumu nodemonstrēja Linards Jaunzems, kurš iekrāja desmit punktus, septiņas atlēkušās bumbas un 11 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr "Jēkabpils" rindās Aleksejevs guva 20 punktus un savāca astoņas atlēkušās bumbas.

Pirms šī mača abām komandām bija pa divām uzvarām. "Jēkabpils" vienu no panākumiem izcīnīja tieši pret LU, oktobrī viesos uzvarot ar 76:59, bet vēl reizi šī komanda bija pārāka pār "Betsafe"/"Liepāja". Savukārt LU līdz šim bija divas reizes pārspējusi "Valmiera"/ORDO komandu.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir deviņas uzvaras deviņos mačos. Ar sešām uzvarām astoņās cīņās seko "Ogre", kamēr "VEF Rīga" iekrājusi četras uzvaras sešās spēlēs, bet "Jūrmalai" ir sešas uzvaras deviņos mačos.

Pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas grandu mačā "Ventspils" pieveica "VEF Rīga", kamēr "Ogre" negaidīti kapitulēja "Valmiera"/ORDO vienībai.

Pirmajam četriniekam ar trim uzvarām septiņās spēlēs seko "Betsafe"/"Liepāja", kamēr "Valka"/"Valga" iekrājusi divus panākumus septiņos mačos. LU komanda ar trim uzvarām desmit dueļos pacēlusies uz septīto pozīciju, kamēr "Valmiera"/ORDO tikusi pie trim uzvarām 11 mačos, bet tabulu ar diviem panākumiem deviņos dueļos noslēdz "Jēkabpils".

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!