Foto: LETA

Latvijas skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurs pēc Krievijas sportista Aleksandra Tretjakova diskvalifikācijas no Soču olimpiskajām spēlēm intervijā "Radio SWH" pauda prieku, ka taisnība ir uzvarējusi, tomēr pēc visa šī skandāla esot duālas sajūtas.

Jau vēstīts, ka Martins Dukurs kļuvis par olimpisko čempionu, bet Tomass Dukurs kļuvis par olimpiskās bronzas medaļas ieguvēju pēc tam, kad diskvalifikāciju piesprieda Tretjakovam, kurš Sočos esot pārkāpis antidopinga kodeksu, viltojot dopinga proves.

"Ir uzvarējusi taisnība. Patiesībā gribējās uzvarēt tur. Tas būtu godīgi un pareizi, bet taisnība ir uzvarējusi. Paldies Dievam, ka cilvēkiem, kuri veica izmeklēšanu pietika spēka un drosmes. Tā ir Krievija, un tās reakcija ir stipri savādāka nekā citām valstīm," telefona intervijā "Radio SWH" teica Dukurs.

"Acīmredzot Tretjakova karjerai tiks pielikts punkts. Viņš nav bijis tas sliktākais, viņš mums ir bijis cienījams konkurents, bet, kad šī putra sāka vārīties, mēs pamanījām izmaiņas. Ja pirms gada viņš tajos pašos Sočos startu skrēja līdzīgi ar Martinu, tad olimpiskajās spēlēs viņš bija ātrāks par 0,12 sekundēm. Tas lika aizdomāties," turpināja treneris.

"Kad šī putra sāka vārīties, tad mums sajūtas bija ļoti sliktas. Mēs gribējām taisnību, bet tagad sajūtas ir duālas, jo tur moments tika nozagts. Ir patīkami, ka taisnība uzvar, bet medaļa ir jāizcīna tur, ir jānostājas uz pjedestāla un karogam ir jābūt mastā," sarūgtinājumu neslēpa Dainis Dukurs.

Martins Dukurs 2010. gadā Vankūveras olimpiskajās spēlēs izcīnīja arī sudraba medaļu, kā arī piecas reizes kļuvis par pasaules čempionu un astoņas reizes triumfējis Pasaules kausa kopvērtējumā. Savukārt Tomasam Dukuram šī ir pirmā olimpiskā medaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!