Foto: Publicitātes foto

Noslēdzies līdzjutēju balsojums par 2017. gada Latvijas labākajiem riteņbraucējiem. Par valsts labāko riteņbraucēju pieaugušo konkurencē tika atzīsts MTB sportists Mārtiņš Blūms, savukārt visvairāk balsis labāko jauno riteņbraucēju vērtējumā saņēma BMX sportists Mikus Strazdiņš.

Piekto gadu pēc kārtas tiek noteikts Latvijas labākais riteņbraucējs, bet trešo reizi tiek izvēlēts arī labākais jaunais sportists. Kā viens no pieciem kritērijiem labākā riteņbraucēja izvēlēšanā tiek ņemts vērā līdzjutēju balsojums. Tajā kopumā tika atdotas vairāk nekā 2000 balsis, kas ir jauns rekords. Balsošana 15 dienu garumā norisinājās portālā "Delfi".

Līdzjutēju prāt šī gada Latvijas labākais riteņbraucējs pieaugušo konkurencē ir Pasaules kausa ieguvējs MTB Olimpiskajā krosā U23 vecuma grupā Mārtiņš Blūms. Šajā gadā cēsinieks arī izcīnīja ceturto vietu Eiropas U23 čempionātā. Otro vietu balsojumā ieņēma BMX braucējs Edžus Treimanis, kura lielākie panākumi šajā gadā ir izcīnītā trešā vieta Pasaules kausa izcīņas posmā Beļģijā, kā arī piektā vieta Eiropas elites čempionātā. Trešajā vietā balsojumā ierindojās Latvijas profesionālais šosejas riteņbraucējs Krists Neilands. Kuldīdznieks šogad atzīmējās ar uzvaru "Tour of Azerbaidjan" daudzdienu velobrauciena noslēdzošajā posmā, kā arī Latvijas čempionātā. Jāatzīmē arī Krista lieliskais sniegums Portugāles tūrē, kur sportists ieguva labākā jaunā riteņbraucēja kreklu.

Par Latvijas labāko jauno riteņbraucēju līdzjutēji atzinuši BMX braucēju Miku Strazdiņu.

Šajā sezonā Strazdiņš lielāko panākumu guva pasaules čempionātā ASV, kur junioru grupā izcīnīja trešo vietu, bet Eiropas kausa kopvērtējumā viņš guva otro pozīciju. Otro vietu balsojumā ieņēma Latvijas talantīgā MTB downhill braucēja Paula Žibasa. Šajā sezonā Paula triumfēja divos Pasaules kausa izcīņas posmos junioru meiteņu grupā, bet pasaules čempionātā izcīnīja piekto vietu. Trešo vietu ieguva Vineta Pētersone, kura izcīnīja trešo vietu pasaules čempionātā juniorēm, bija otrā Eiropas junioru čempionātā, kā arī triumfēja Eiropas kausa kopvērtējumā. Ceturto pozīcija ieņēma šosejas riteņbraucējs Kristers Ansons. Viņa lielākais panākums 2017. gadā bija iegūtā 14. vieta Eiropas junioru čempionātā grupas braucienā.

Latvijas labāko riteņbraucēju un labāko jauno riteņbraucēju paziņos Latvijas Riteņbraukšanas federācijas godināšanas pasākumā, kas notiks 1. decembrī Rīgas Motormuzejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!