Foto: AP/Reuters/Scanpix

Anglijas futbola premjerlīgas klubs "Liverpool" otrdien UEFA Čempionu līgā aizraujošā spēlē nespēja nosargāt pirmajā puslaikā iegūtu trīs vārtu pārsvaru, viesos nospēlējot neizšķirti 3:3 (3:0) ar Spānijas klubu "Sevilla", kamēr titulētais Madrides "Real" citā mačā oficiāli nodrošināja vietu "play-off" izcīņā.

E apakšgrupas cīņā Seviljā viesu vienība "Liverpool" aizvadīja teicamu pirmo puslaiku, kurā guva trīs vārtus. Rezultātu jau otrajā minūtē atklāja Robertu Firminu, bet 20 minūtes vēlāk Sadio Manē pārsvaru dubultoja, abus vārtus viesiem gūstot pēc stūra sitienu izpildes. Savukārt 30.minūtē Firminu panāca jau graujošo 3:0, esot pirmais pie pretinieku vārtsarga atsistās bumbas.

Tobrīd "Liverpool" komandai piederēja liels pārsvars un šķita, ka "Sevilla" futbolistus gaida pamatīgs fiasko, tomēr pēc atpūtas spēles gaita krasi mainījās un situāciju laukumā jau diktēja laukuma saimnieki. Vispirms "Sevilla" uzbrukuma līderis Visams ben Jeders pēc standartsituācijas 51.minūtē vienus vārtus atguva, sitot precīzi ar galvu, bet vēl pēc deviņām minūtēm viņš realizēja 11 metru soda sitienu. Ingteresanti, ka francūzim to nācās izpildīt pat divas reizes, jo pirmajā gadījumā, kurš arī bija veiksmīgs, kāds no spēlētājiem par ātru ieskrēja soda laukumā.

Tuvojoties mača beigām "Sevilla" spiediens pieauga un savu mājinieki panāca kompensācijas laika trešajā minūtē, kad pēc stūra sitiena bumba atlēca pie argentīniešu pussarga Gido Picaro, kurš no spēlētāju burzmas bija precīzs.

"Liverpool", izlaižot uzvaru, nenodrošināja iespēju kārtu pirms apakšgrupu turnīra beigām tikt pie ceļazīmes uz izslēgšanas spēlēm.

Jau ziņots, ka citā šīs grupas spēlē Maskavas "Spartak" savā laukumā nespēja nosargāt vadību un nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Slovēnijas čempioni "Maribor".

Pirmajā puslaikā tuvāk vārtu guvumam bija viesi, kuri norībināja "Spartak" vārtu stabu, savukārt rezultātu 82.minūtē atklāja mājinieku futbolists Ze Luišs. "Spartak" bija tuvu uzvarai, tomēr kompensācijas laika otrajā minūtē "Maribor" bosniešu spēlētājs Jasmins Mesanovičs no soda laukuma atjaunoja neizšķirtu.

Pēc otrdienas cīņām E apakšgrupā "Liverpool" un "Sevilla" ir attiecīgi deviņi un astoņi punkti, ar sešiem punktiem seko "Spartak", kamēr "Maribor" futbolisti spējuši nopelnīt divus punktus.

Savukārt iepriekšējo divu gadu UEFA Čempionu līgā triumfējusī Madrides "Real" viesos ar 6:0 (4:0) sagrāva Nikosijas APOEL, nodrošinot otro vietu grupā.

Pa divām reizēm titulētā spāņu kluba rindās izcēlās Krištianu Ronaldu un Karims Benzemā, bet pa vieniem vārtiem guva Luka Modričs un Načo Fernandess.

Tikmēr pirmo vietu šajā grupā nopelnīja Anglijas klubs Totenhemas "Hotspur", kas jau bija garantējis vietu nākamajā posmā. "Hotspur" viesos ar 2:1 (0:1) uzvarēja Dortmundes "Borussia" no Vācijas.

Laukuma saimnieki spēles 31.minūtē atklāja rezultātu, kad pēc teicamas komandas biedra Andrija Jarmoļenko piespēles precīzs bija Pjērs Emeriks Obamejangs. Tomēr otrajā puslaikā "Hotspur" ne tikai atspēlējās, bet izrāva uzvaru, vārtus gūstot Harijam Keinam un Honmiņam Sonam, kurš uzvaras bumbu vārtos raidīja 76.minūtē.

H apakšgrupā pēc piecām kārtām 13 punkti ir "Hotspur" komandai, kurai ar desmit punktiem seko "Real", bet "Borussia" un APOEL guvušas pa diviem punktiem.

Tikmēr F apakšgrupā Anglijas čempionāta līdere Mančestras "City" mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja Roterdamas "Feyenoord" no Nīderlandes, vienīgos vārtus 88.minūtē gūstot Rahīmam Stērlingam, bet Itālijas klubs "Napoli" mājās ar 3:0 (0:0) uzvarēja Ukrainas klubu Doņeckas "Šahtar", saglabājot izredzes uz iekļūšanu "plpay-off".

Neapoles komanda aizvadīja labu otro puslaiku, kurā guva trīs vārtus, izceļoties Lorenso Insinjem, Pjotram Zeliņskim un Drīsam Mertenam.

Grupas līdere ar maksimāli iespējamajiem 15 punktiem ir "City" komanda, kas jau garantējusi vietu izslēgšanas turnīrā. Ar deviņiem punktiem seko "Šahtar", kamēr "Napoli" ir seši punkti, bet "Feyenoord" vienība līdz šim palikusi bešā.

"Šahtar" komandai otrdien būtu pieticis ar neizšķirtu, lai nodrošinātu vietu izslēgšanas spēlēs, taču tagad "Napoli" viņus var apsteigt, jo savstarpējos mačos labāki bijuši itāļi, savukārt pēdējā kārtā "Napoli" tiksies ar "Feyenoord", kamēr "Šahtar" spēlēs pret "City".

Jau vēstīts, ka otrdien G apakšgrupā Turcijas futbola klubs Stambulas "Bešiktaš" savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Portugāles klubu "Porto", pirmo reizi nodrošinot sev vietu UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs.

Spēlē rezultātu 29.minūtē atklāja "Porto" aizsargs Felipe, taču neilgi pirms puslaika pārtraukuma "Bešiktaš" brazīliešu pussargs Andersons Taliska atjaunoja neizšķirtu.

Stambulas komandai pietika ar vienu punktu, lai pirmo reizi kopš 1992.gada, kad tika izveidota UEFA Čempionu līga, tiktu "play-off" izcīņā.

Pērn "Bešiktaš" bija uzvaras attālumā no tikšanas 16 labāko komandu skaitā, taču apakšgrupas pēdējā spēlē ar 0:6 cieta sagrāvi pret Kijevas "Dinamo", taču tagad vietu "play-off" nodrošināja kārtu pirms grupu kārtas noslēguma.

Neizšķirts izdevīgs bija arī "Porto" komandai, jo tā saglabā otro vietu grupā, līdz ar to uzvara pēdējā kārtā pret Francijas "Monaco", ļaus turpināt dalību sacensībās.

Francijas čempione "Monaco" otrdien turpināja katastrofālo sniegumu UEFA Čempionu līgā, jo mājās ar 1:4 (1:4) kapitulēja Vācijas vicečempionei "Leipzig".

Šajā mačā jau 31.minūtē "Leipzig" bija vadībā ar 3:0, divus vārtus gūstot Timo Verneram, bet reizi "Monaco" bumbu ieraidot savā "cietoksnī". Turpinājumā Radamels Falkao vienus vārtus atguva, taču vēl līdz puslaika beigām Nabī Keitā atjaunoja trīs vārtu pārsvaru.

G apakšgrupas kopvērtējumā "Bešiktaš" ir 11 punkti, bet "Porto" un "Leipzig" ir pa septiņiem punktiem, kamēr "Monaco" kontā ir vien divi punkti.

Trešdien notiks pārējās astoņas piektās kārtas spēles. Jau pēc četrām kārtām vietu nākamajā posmā garantējusi arī Vācijas čempione Minhenes "Bayern" un ambiciozā Francijas vienība Parīzes "Saint-Germain", kas turklāt abas spēlē vienā apakšgrupā.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas ir salozētas astoņās grupās. Pēc divu apļu cīņām katras grupas divas labākās vienības iekļūs izslēgšanas sacensībās.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides "Real", kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas "Juventus".

Spāņu klubi Čempionu līgā triumfējuši četrus gadus pēc kārtas, trīs reizes par labākajiem kļūstot Madrides "Real" vīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!