Foto: DELFI

"Jūrmalas" komanda otrdien Rīgā "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē ar 74:68 (22:23, 20:16, 16:12, 16:17) uzvarēja "Valka"/"Valga" spēlētājus.

Jūrmalnieki spēles lielāko daļu bija vadībā, tomēr otrajā ceturtdaļā "Valka"/"Valga" spēja iegūt arī desmit punktu pārvaru (32:22), ko gan līdz puslaikam izsēja. Savukārt pēc tam cīņas gaitu kontrolēja "Jūrmala", kura trešajā ceturtdaļā panāca arī 56:42 savā labā, beigās, ne bez grūtībām svinot panākumu.

Uzvarētājiem 15 punktus guva Haralds Kārlis, kurš ir iekļauts Latvijas izlases rezervistos pirms šonedēļ gaidāmajām Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm, bet ar 14 punktiem izcēlās Uģis Pinete, kamēr Kristaps Pļavnieks sameta 12 punktus.

Tikmēr "Valka"/"Valga" komandā rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Egerts Hallers, 13 punktus pievienoja Roberts Freimanis, bet 12 punktus guva un 11 atlēkušās bumbas izcīnīja Edgars Lasenbergs.

Jūrmalniekiem Rīgā bija jāspēlē, jo Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) oktobra beigās aizliedza Jūrmalas sporta halles ekspluatāciju. Iepriekšējās sezonās sporta nams "Daugava" neatbilda LBL prasībām, tomēr pašlaik vairs neeksistējošā "Barons kvartāls" vienība solīja vasarā veikt uzlabojumus.

"Jūrmalas" vienību šosezon vada pagājušās sezonas "Barons kvartāls" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis un komanda, kas tika nokomplektēta vien pavisam īsu brīdi pirms sezonas sākuma, pašlaik darbojas ļoti veiksmīgi. Jūrmalnieki šosezon piekāpušies vien "Ventspils" (divreiz) un "VEF Rīga" (pagarinājumā) komandām, bet iepriekšējā LBL duelī uzvarēja "Ogri", kas varētu būt tās galvenā konkurente cīņā par Latvijas čempionāta bronzu.

Tāpat "Jūrmala" lieliski sākusi Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonu, svinot trīs panākumus trijos mačos.

Tikmēr "Valka"/"Valga" šosezon LBL ietvaros spējusi uzvarēt vien "Jēkabpils" un "Betsafe"/"Liepāja" komandas, bet daudz veiksmīgāk robežpilsētu komanda darbojas Igaunijas čempionātā, kur ar sešiem panākumiem septiņos mačos ieņem otro vietu kopvērtējumā.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir deviņas uzvaras deviņos mačos. Ar sešām uzvarām astoņās cīņās seko "Ogre", kamēr "VEF Rīga" iekrājusi četras uzvaras sešās spēlēs, bet "Jūrmalai" ir sešas uzvaras deviņos mačos.

Pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas grandu mačā "Ventspils" pieveica "VEF Rīga", kamēr "Ogre" negaidīti kapitulēja "Valmiera"/ORDO vienībai.

Pirmajam četriniekam ar trim uzvarām septiņās spēlēs seko "Betsafe"/"Liepāja", kamēr "Valka"/"Valga" iekrājusi divus panākumus septiņos mačos. "Valmiera"/ORDO tikusi pie trim uzvarām 11 mačos, bet tabulu ar diviem panākumiem attiecīgi astoņos un deviņos dueļos noslēdz "Jēkabpils" un "Latvijas Universitāte" (LU).

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!