Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien atgriezies zaudējumu sērijā iekļuvušās Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Bufalo "Sabres" otrajā virknējumā.

Girgensons pēdējā laikā spēlējis "Sabres" ceturtajā trijniekā un bez punktiem ir jau 12 spēlēs pēc kārtas. Tikmēr "Sabres" komanda zaudējusi piecos mačos pēc kārtas.

Tas licis galvenajam trenerim Filam Hauslijam pirmdien veikt izmaiņas virknējumos, Girgensonu iespēlējot otrajā maiņā kopā ar Džeku Aikelu un Džeisonu Pominvilu. Iepriekš šosezon šis virknējums jau aizvadīja vairākas spēles kopā, oktobra vidū šādā sastāvā Girgensonam divos mačos pēc kārtas kopā nopelnot trīs rezultativitātes punktus, kas ir viņa vienīgie šosezon.

Kaut "Sabres" komanda pirmdien paziņoja, ka šis virknējums ir otrā maiņa, Bufalo žurnālisti uzskata, ka, balstoties uz pēdējā laika sniegumu, tas ir trešais trijnieks. Aikels pēdējās 11 spēlēs guvis vienus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles, bet šosezon kopā spēlētājam, kurš pagājušajā mēnesī pagarināja līgumu par 80 miljoniem dolāru (68 miljoniem eiro), ir 16 punkti 20 spēlēs.

"Neesam guvuši vārtus, tāpēc nepieciešamas izmaiņas. Skatījos pēc puišiem, kuriem iepriekš bijuši panākumi kopā," izteicies Hauslijs.

"Sabres" komanda četros no iepriekšējiem pieciem mačiem iemetusi tikai pa vienai ripai. Vidēji šosezon tā guvusi 2,3 vārtus, kas ir zemākais rādītājs līgā.

Nākamajā duelī "Sabres" jau pirmdien uzņems Kolumbusas "Blue Jackets" vienību, kas pagājušajā nedēļas nogalē uz dienu no fārmkluba bija piesaistījusi latviešu vārtsargu Matīsu Edmundu Kivlenieku.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Sabres" ar 14 punktiem 20 mačos atrodas noslēdzošajā, 16.pozīcijā, kamēr "Blue Jackets" ar 25 punktiem ir ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!