Foto: F64

Pēdējā laikā rezultatīvi spēlējošais Latvijas basketbola saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks pirmdien iemeta 16 punktus Grieķijas čempionāta mačā, palīdzot Pirejas "Olympiakos" vienībai viesos ar 72:54 (26:17, 14:13, 15:17, 17:7) apspēlēt Rodas "Kolossos H Hotels".

Līdz ar to Strēlnieks pēdējās nedēļas laikā trijos mačos izcēlies ar vidēji 13,7 punktiem.

Pirmdienas spēlē Strēlnieks laukumā bija 30 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā iemeta abus izpildītos divpunktu raidījumus un četrus no pieciem tālmetieniem.

Tāpat viņam bija četras atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles un trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

"Olympiakos" rindās 16 punktus sameta arī amerikānis Holiss Tompsons.

Pagājušajā nedēļā "Olympiakos" aizvadīja divas spēles ULEB Eirolīgā, latvietim iemetot 16 un deviņus punktus, bet vēl pirms tam viņam ULEB Eirolīgā bija 18 punkti mačā, bet iepriekšējā nacionālā čempionāta cīņā latvietis izcēlās ar 12 punktiem.

Šī Grieķijas čempionātā bija pēdējā spēle pirms nacionālo valstsvienību pārtraukuma, tomēr Strēlnieks kopā ar vairākiem citiem ULEB Eirolīgā spēlējošajiem basketbolistiem šoreiz nepalīdzēs Latvijas izlasei.

Grieķijas čempionāta kopvērtējumā pēc sešām kārtām līderpozīciju ar sešām uzvarām ieņem "Panathinaikos Superfoods", kam ar pieciem panākumiem seko "Olympiakos" un Patras "Promitheas".

Tāpat "Olympiakos" ar sešiem panākumiem astoņos mačos atrodas otrajā vietā ULEB Eirolīgā, kur vadībā ar tādu pat bilanci ir Maskavas CSKA. Vienība arī sasniegusi Grieķijas kausa finālu, kurā februārī spēkosies ar Atēnu AEK.

Strēlnieks "Olympiacos" rindas papildināja jūnijā, noslēgdams divu gadu līgumu, bet pirms tam spēlēja Bambergas "Brose" komandā, kuru aizveda līdz trim Vācijas čempiontituliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!