Foto: LETA
"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas komanda "Jelgava" līdz 2018.gada beigām pagarinājusi līgumu ar galveno treneri Raviļu Sabitovu, vēsta vienība.

Pašlaik 49 gadus vecais krievu speciālists Sabitovs "Jelgavas" galvenā trenera amatā stājās augusta beigās.

Viņa vadībā Zemgales klubs virslīgas pēdējā apļa septiņās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras, divas reizes spēlēja neizšķirti un cieta divus zaudējumus. Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padomes vērtējumā Sabitovs tika atzīts par virslīgas oktobra/novembra labāko treneri.

Tiesa, sezonas pirmajos trīs apļos pieticīgie rezultāti liedza "Jelgavas" komandai pacelties augstāk par sesto vietu kopvērtējuma tabulā.

Tāpat jelgavnieki nepārvarēja Latvijas kausa ceturtdaļfinālu, līdz ar to četrkārtējā Latvijas kausa ieguvēja un 2016.gada vicečempione "Jelgava" nākamsezon nespēlēs Eirokausos.

Sabitovs 2012.gadā neilgu brīdi vadīja Daugavpils "Daugavu", bet šī gada pirmajā pusē strādāja sporta klubā "Super Nova".

Līdz šim Sabitovs lielākoties darbojies Krievijā, taču strādājis arī ar klubiem Somijā un Kazahstānā. Viņa iepriekšējā darbavieta bija Krievijas trešās līgas komanda Ivanovas "Tekstilščik".

Tāpat "Jelgavas" galvenais treneris ir strādājis ar Krievijas U-19 izlasi, ar kuru piedalījās 2007.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, vienībai nepārvarot apakšgrupu turnīru.

Augusta sākumā "Jelgava" no galvenā trenera amata atbrīvoja moldāvu speciālistu Aleksandru Kurtejanu, bet nepilnu mēnesi komandas vadību uz laiku uzņēmās viens no palīgiem Dāvis Caune.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!