Foto: AP/Scanpix/LETA

Slavenais Zviedrijas hokeja vārtsargs Henriks Lundkvists svētdien palika nepārspēts Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, kaldinādams Ņujorkas "Rangers" uzvaru.

"Rangers" savā laukumā ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pārspēja Otavas "Senators".

Mača rezultātu otrā perioda piektajā minūtē atklāja amerikāņu uzbrucējs Kevins Heiss, kurš ar netveramu metienu no iemetienu apļa raidīja ripu vārtos. 20 minūtes vēlāk pēc komandas biedra metiena no zilās līnijas austriešu uzbrucējs Mihaels Grabners ar nūju mainīja ripas lidojuma virzienu un panāca 2:0. Punktu mājinieku uzvarai pielika zviedru uzbrucējs Mika Zibanejads, kurš divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām raidīja ripu tukšos pretinieku vārtos.

Lundkvists šajā mačā atvairīja visas 20 pretinieku mestās ripas, tikdams pie 63. "sausās" uzvaras karjerā.

"Ja ir tāds komandas biedru atbalsts, kā šajā mačā, tad ir viegli sargāt vārtus. Izdarījām spiedienu, kad tas bija vajadzīgs, un pratām arī atkāpties. Viņiem ir meistarīgi hokejisti, kuri var gūt vārtus," pēc mača teica Lundkvists.

Tikmēr Vegasas "Golden Knights" ar rezultātu 4:2 (3:0, 0:1, 1:1) pārspēja Losandželosas "Kings", savā laukumā izcīnīdama septīto uzvaru pēc kārtas.

NHL debitantes "Golden Knights" rindās ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās zviedru uzbrucējs Viljams Kārlsons.

Citā mačā Karolīnas "Hurricanes" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 4:2 (3:1, 1:0, 0:1) pārspēja Ņujorkas "Islanders".

"Hurricanes" uzvaru kaldināja somu uzbrucēji Teuvo Tereveinens un Sebastjanas Aho. Tereveinenam šajā spēlē bija divi vārti un rezultatīva piespēle, bet Aho viens precīzs metiens un divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Kolorādo "Avalanche" viesos ar 4:3 (1:1, 0:1, 2:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Detroitas "Red Wings", uzvaras vārtus gūstot kanādietim Neitam Makinonam.

Vēl svētdien Anaheimas "Ducks" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) pārspēja Floridas "Panthers".

Austrumu konferences un visas līgas līdere ar 32 punktiem 20 spēlēs ir Tampabejas "Lightning" komanda, kurai konferencē ar 28 punktiem seko Toronto "Maple Leafs".

Savukārt pēdējo, 16.vietu ar 14 punktiem 20 dueļos ieņem latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība.

Tikmēr Rietumu konferencē līderpozīciju ieņem Sentluisas "Blues", kas 21 mačā tikusi pie 31 punkta, bet otrā ar 27 punktiem 19 cīņās ir Vinipegas "Jets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!