Foto: F64

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis svētdien aizvadīja teicamu spēli Amerikas hokeja līgā (AHL) un tika atzīts par mača pirmo zvaigzni, taču viņam pietrūka četru sekunžu, lai izcīnītu "sauso" uzvaru.

Gudļevska pārstāvētā Bridžportas "Sound Tigers" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pārspēja Springfīldas "Thunderbirds".

Gudļevskis savus vienīgos vārtus ielaida četras sekundes pirms pamatlaika beigām, kad "Sound Tigers" spēlēja mazākumā, turklāt pretinieki bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju.

Latviešu vārtsargs šajā spēlē atvairīja 31 no 32 pretinieku mestajām ripām un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

Gudļevskis, kurš iepriekšējās trijās cīņās palika uz rezervistu soliņa, šosezon septiņās spēlēs vidēji ielaidis 2,76 ripas un atvairījis 90,1% metienu.

Tikmēr zaudējumu svētdien cieta latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda", kas savā laukumā ar 1:4 (1:1, 0:0, 0:3) piekāpās Ontario "Reign".

Balcers šajā spēlē piecas reizes meta pa pretinieku vārtiem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -2.

Viņam šosezon 14 spēlēs vieni gūti vārti, desmit rezultatīvas piespēles un negatīvs lietderības koeficients -4.

Tāpat zaudējumu svētdien cieta aizsarga Kristofera Binduļa pārstāvētā Hēršijas "Bears", kas bez latvieša pieteikumā viesos ar rezultātu 1:4 (1:1, 0:2, 0:1) atzina Providensas "Bruins" pārākumu.

Līgas kopvērtējumā uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komanda ar 23 punktiem 14 spēlēs ieņem pirmo vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 18 punktiem 16 mačos ir piektā, bet "Bears" vienība ar 18 punktiem 18 spēlēs atrodas pozīciju zemāk.

Tikmēr Centrālajā divīzijā Klīvlendas "Monsters", kuras latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks uz dienu tika izsaukts uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Kolumbusas "Blue Jackets", ar 17 punktiem 14 cīņās ieņem otro pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā sestā ar 13 punktiem 14 mačos ir "Barracuda" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!