Foto: baskonia.com

Latviešu basketbolists Jānis Timma svētdien iemeta 17 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa un vēl viena latvieša Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" tika pie uzvaras.

"Baskonia" izbraukumā ar 100:76 (24:23, 33:21, 18:11, 25:21) pārliecinoši apspēlēja Burgosas "San Pablo", vietējā čempionātā tiekot pie trešās uzvaras pēc kārtas.

Timma šajā mačā laukumā pavadītajās 26 minūtēs un 17 sekundēs grozā raidīja trīs no pieciem divpunktu metieniem, trīs no astoņiem tālmetieniem un abus "sodiņus". Tāpat Latvijas basketbolista rēķinā četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda, divas pārtveras bumbas, trīs piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva tikt pie 15 efektivitātes punktiem.

Latvietis bija komandas otrais rezultatīvākais basketbolists, jo 18 punktus iemeta gruzīns Tornike Šengelija. Timmam šī Spānijas čempionātā bija rezultatīvākā spēle karjerā.

Tikmēr Mālmanis nospēlētajās 14 minūtēs un 43 sekundēs pie punktiem netika. Viņš garām grozam aizmeta abus divpunktu metienus un vienīgo trejaci, taču atzīmējās ar divām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, vienu kļūdu, vienu pārtvertu piespēli, divām piezīmēm un -3 efektivitātes punktiem.

Kopš oktobra izskaņā veiktās trenera maiņas "Baskonia" uzvarējusi sešās no pēdējām deviņām spēlēm.

Citā svētdienas ASC mačā pie panākuma tika arī Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Hrbalife", kas savā laukumā ar 99:95 (26:30, 25:28, 21:18, 27:19) uzvarēja Madrides "Movistar Estudiantes" spēlētājus.

Pasečņiks šajā cīņā laukumā pavadīja 20 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā iemeta desmit punktus. Latvijas basketbolists grozā raidīja četrus no astoņiem divpunktniekiem un abus "sodiņus".

Tāpat Pasečņika rēķinā divas atlēkušās bumbas un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva iegūt 11 efektivitātes punktus.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs atrodas Madrides "Real", bet septiņi panākumi astoņās cīņās ir pagājušās sezonas čempionei "Valencia Basket". Ar septiņām uzvarām deviņos mačos seko Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit", bet uzreiz aiz tās ar sešām uzvarām astoņos mačos seko Mārtiņa Laksas pārstāvētā Kompostelas "Rio Natura Monbus Obradoiro" un Barselonas "Lassa", kuras sistēmā atrodas Rodions Kurucs.

Sešas uzvaras deviņos mačos un sestā vieta ir "Herbalife", kamēr "Baskonia" ar pieciem panākumiem ir septītā, bet Jāņa Blūma pārstāvētā Saragosas "Tecnyconta" ar četrām uzvarām ir devītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!