Foto: LETA
Latvijas izlases basketbolists Andrejs Gražulis sestdien izcēlās ar astoņiem punktiem, bet viņa pārstāvētā Permas "Parma", ko trenē Nikolajs Mazurs, cieta zaudējumu VTB Vienotās basketbola līgas regulārā čempionāta mačā.

"Parma" savā laukumā ar 73:86 (21:26, 15:26, 23:14, 14:20) piekāpās spēcīgajai Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", ciešot ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Gražulis šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 28 sekundes, kuru laikā grozā raidīja četrus no pieciem divpunktu metieniem, bet viņa abi tālmetieni lidoja grozam secen, tāpat kā vienīgais izpildītais "sodiņš".

Vēl Latvijas basketbolista kontā viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viena kļūda, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, divas piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un septiņi efektivitātes punkti.

Krasnodaras vienības rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Džo Reglends, kamēr "Parma" sastāvā ar 19 punktiem izcēlās Kodijs Millers-Makintairs.

Gražulis ir iekļauts Latvijas izlases sastāvā šomēnes gaidāmajām pirmajām divām 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Turciju un Zviedriju.

Vienotās līgas galvgalī ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs atrodas Maskavas CSKA, kamēr pieci panākumi piecos mačos ir latvieša Mārtiņa Meiera pārstāvētajai Kazaņas "Unics", kam ar tikpat uzvarām sešās cīņās seko "Lokomotiv-Kubaņ".

Tikmēr Latvijas čempione "VEF Rīga" ar vienu uzvaru sešos mačos ir 12.vietā, kamēr pēdējo pozīciju 13 komandu konkurencē ar vienu panākumu septiņos dueļos ieņem "Parma".

Nākamo maču šajā turnīrā "Parma" basketbolisti 3.decembrī aizvadīs tieši pret "VEF Rīga".

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011.gadā uzvarēja "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!