Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons piektdien trīs ar pusi minūtes nospēlēja skaitliskajā mazākumā, taču viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā cieta nu jau kārtējo neveiksmi.

"Sabres" viesos ar 1:3 (0:0, 0:1, 1:2) atzina Detroitas "Red Wings" pārākumu, piedzīvojot ceturto neveiksmi pēc kārtas, joprojām esot Austrumu konferences pēdējā vietā.

Girgensons šajā mačā darbojās "Sabres" ceturtajā uzbrucēju virknējumā, laukumā pavadot 11 minūtes un trīs sekundes, no tām trīs minūtes un 34 sekundes nospēlējot mazākumā.

Latvietis reizi meta pa vārtiem un izdarīja vienu spēka paņēmienu, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības rādītāju, taču jau 11 cīņā pēc kārtas nespēja tikt pie rezultativitātes punktiem.

Šosezon Girgensons 16 mačos atzīmējies ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī neitrālu lietderības koeficientu.

Zīmīgi, ka otrajā trešdaļā vienā no mazākumiem, kad laukumā bija arī Girgensons, "Sabres" neizmantoja lielisku iespēju atklāt rezultātu, jo viņa maiņas partneris Džordans Nolans izslidoja vienatnē uz "Red Wings" vārtiem, bet duelī ar vārtsargu zaudēja. Otrajā trešdaļā "Sabres" trīs reizes palika mazākumā, piedevām 26 sekundes trijatā pret pieciem pretiniekiem, taču vārtus neielaida.

Rezultātu otrā puslaika pēdējā minūtē atklāja "Red Wings" spēlētājs Lūks Glendenings, taču spēles 46.minūtē viesi atjaunoja līdzsvaru, izceļoties Raienam O'Reilijam. Tiesa, Detroitas komanda nepilnas trīs minūtes vēlāk pēc Tomāša Tatara metiena atguva vadību, bet četras minūtes pirms pamatlaika beigām Dilans Lerkins pārsvaru dubultoja.

"Sabres" vārtsargs Robins Lēners atvairīja 30 no 33 metieniem, kamēr pretējos vārtos Džimijs Hovards tvēra 19 no 20 pretinieku raidījumiem.

"Red Wings" pēdējos deviņos mačos ir izcīnījusi sešas uzvaras, bet pirms tam Detroitas komandai bija sešu zaudējumu sērija.

Tikmēr "Sabres" šosezon ir uzvarējusi vien piecās no 19 spēlēm.

"Mūs šīs neveiksmes nomāca. Jāspēlē ar daudz lielāku atdevi, nekā to parādījām šajā mačā," kritisks pēc mača "Sabres" vienīgo vārtu guvējs O'Reilijs. "Šoreiz mūs iegāza arī noraidījumi, jo to laikā vairāk spēlē mazākuma brigādes, bet pārējie sēž uz soliņa, līdz ar to komandai pazūd ritms."

Tikmēr dienas otrā spēlē Kolumbusas "Blue Jackets" mājās ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) uzvarēja Ņujorkas "Rangers".

Par šī mača varoni kļuva mājinieku vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš atvairīja 36 pretinieku metienus, palīdzot "Blue Jackets" izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas.

Bufalo vienība ar 14 punktiem 19 spēlēs ieņem pēdējo, 16.vietu Austrumu konferencē, bet "Red Wings" ar 22 punktiem 20 mačos atrodama septītajā pozīcijā.

Nākamo maču Bufalo vienība aizvadīs jau sestdien, mājās uzņemot Karolīnas "Hurricanes" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!