2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā pirmo reizi tiks pārstāvēta Nigērija, un šim prestižajam sporta notikumam kvalificējušās nigēriešu dāmu bobslejistes, raksta ESPN.

Bobsleja divnieka pilote Seuna Adiguna, stūmēja Ngozi Onvumere un rezerves stūmēja Akuma Omeoga aizvadījušas piecas nepieciešamās kvalifikācijas sacensības, tādējādi kļūstot par pirmo Āfrikas valsti, kas piedalīsies olimpiskajās bobsleja sacensībās. Sieviešu bobslejā sportistēm jāaizvada piecas sacensības, lai kvalificētos olimpiskajām spēlēm.

Pilote Adiguna savā karjerā bijusi Āfrikas čempione 100 metru barjerskrējienā un startējusi 2012. gada vasaras olimpiskajās spēlēs Londonā.

"Tas ir milzīgs sasniegums sportam Nigērijā," teica Adiguna. "Mēs esam ļoti lepnas, ka varam radīt iespējas ziemas sportam ienākt Nigērijā. Mūsu mērķis ir pēc iespējas labāk pārstāvēt Āfriku ziemas olimpiskajās spēlēs."

Nigērijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Solomons Ogba bija sajūsmināts par šo sasniegumu. "Viņu smagais darbs ir iedvesmojošs Nigērijas sportam. Lai to sasniegtu bija nepieciešams darbs, disciplīna un upurēšanās sportam," sacīja Ogba.

Šī nav pirmā reize, kad bobsleja sacensībās startēs sportisti no šim sporta veidam eksotiskas valsts. Kopš 1988. gada spēlēm Jamaikas bobsleja komanda allaž ir piedalījusies ziemas olimpiādēs, izņemot 2006. un 2010. gada spēles, kurām nespēja kvalificēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!