Latvijas komanda "Betsafe"/"Liepāja" trešdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā ar rezultātu 46:67 (14:17, 7:16, 6:23, 19:11) savā laukumā smagi kapitulēja latvieša Māra Ziediņa pārstāvētajai Igaunijas vienībai Raplas "AVIS Utilitas".

Otrās ceturtdaļas sākumā liepājnieku leģionārs Džošua Brendons Frīlavs vēl panāca izlīdzinājumu 17:17, tomēr mājinieki ielaida nākamos 15 punktus, bet pēc tam trešajā ceturtdaļā savā grozā salaida par 16 punktiem vairāk nekā iemeta paši, līdz ar to dueļa beigās visi jautājumi par uzvarētāju bija noņemti.

Frīlavs savā otrajā mačā Liepājas komandā kļuva par rezultatīvāko ar 12 punktiem, kamēr 11 punktus sameta Toms Leimanis.

Tikmēr Igaunijas vicečempionei "AVIS Utilitas" rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Nolans Krīslers.

Savukārt Ziediņš laukumā aizvadīja 30 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā guva deviņus punktus, trāpot četrus no septiņiem divpunktu raidījumiem un vienīgo soda metienu, bet trīs viņa tālmetieni lidoja garām. Vēl Ziediņš savāca septiņas atlēkušās bumbas un izprovocēja trīs pārkāpumus, dueli noslēdzot ar desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

Liepājnieki ceturtajā BBL spēlē cieta ceturto neveiksmi. Tiesa, pagājušajā nedēļas nogalē viņi izcīnīja otro uzvaru šīs sezonas "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ietvaros, ar 80:77 uzvarot "Valka"/"Valga" vienība.

Iepriekš šonedēļ "Betsafe"/"Liepāja" pavēstīja par līguma pārtraukšanu ar uzbrucēju Ģirtu Lazdānu, kurš turpmāk savu basketbolista karjeru turpinās Itālijā. Viņš komandas sastāvā aizvadīja deviņas spēles, LBL duelī ar "Valmiera"/ORDO komandu sametot pat 14 punktus.

Tikmēr "AVIS Utilitas" iepriekšējo spēli BBL ietvaros aizvadīja vēl tikai otrdien, kad viesos ar 72:97 piekāpās sezonu veiksmīgi iesākušajai "Jūrmalai".

Vēl vienā BBL mačā trešdien divu Lietuvas klubu duelī sacensību pagājušās sezonas čempione Prieņu-Birštonas "Vytautas" viesos ar 82:79 (20:18, 24:24, 20:22, 18:15) uzveica "Šiauliai". Uzvarētājiem ar 20 punktiem palīdzēja Toms Dimša.

BBL čempionāta A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar trim panākumiem trijos mačos ir "Jūrmala", kam ar četriem panākumiem piecās cīņās seko "Vytautas", bet divas uzvaras trijos mačos ir "Port of Parnu" komandai.

Tālāk "AVIS Utilitas" ir trīs uzvaras piecās spēlēs, divus panākumus četros mačos iekrājusi "Šiauliai", savukārt bez panākumiem pagaidām ir "Betsafe"/"Liepāja" un Minskas "Cmoki", kas turnīrā spēlē ar otro komandu.

Tikmēr B apakšgrupā vadībā ar trim uzvarām tikpat mačos ir Artūra Ausēja pārstāvētā Lietuvas vienība Pasvāles "Pieno žvaigždes", bet trīs uzvaras četros mačos ir "Tartu Universitātei". Divi panākumi trijos mačos ir TTU vienībai, bet divas uzvaras četrās spēlēs guvusi "Kalev"/TLU, kā arī "Ogre". Viena uzvara ir Atirau "Barsi" vienībai, tikmēr bez uzvarām ir "Valmiera"/ORDO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!