Foto: LETA

Sacensību galvenā favorīte "TTT Rīga" trešdien Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta līdervienību spēlē otro reizi četru dienu laikā sagrāva "Rīgas Stradiņa Universitātes" (RSU) komandu.

Aizvadītajā mačā "TTT Rīga" basketbolistes bija labākas viesos ar 88:52 (26:14, 21:15, 22:15, 19:8).

Uzvarētājām ar 17 punktiem un 11 bumbām zem groziem atzīmējās Gunta Baško-Melnbārde, kamēr 15 punktus iemeta Elija Malota. Tikmēr RSU rindās ar 16 punktiem atzīmējās Zane Jākobsone-Pelse.

Abas komandas savā starpā tikās arī sestdien, kad "TTT Rīga" sagrāva pretinieces ar 89:48.

Apvienotā čempionāta vadošajā divīzijā tagad līderei "TTT Rīga" ir sešas uzvaras sešās spēlēs, bet RSU seko ar septiņiem panākumiem deviņās spēlēs, kamēr seši panākumi astoņos mačos ir "Liepājas papīrs"/LSSS basketbolistēm.

Pie divām uzvarām astoņos dueļos tikusi "Tallinas Universitāte", bet divas uzvaras deviņās cīņās iekrājušas "TTT Rīga - Juniores", kamēr "Latvijas Universitāte" cietusi zaudējumus visās sešās aizvadītajās cīņās.

Divi mači trešdien notika pēc spēka otrajā jeb starptautiskajā divīzijā. Tā līdere "Daugavpils Universitāte" (DU) ar 88:55 (20:15, 21:11, 27:17, 20:12) mājās sagrāva Latvijas U-17 izlasi.

Daugavpilietēm ar 14 punktiem un septiņām bumbām zem groziem izcēlās Santa Kotele, kamēr 13 punktus sameta Līga Ligita Golovko.

Tikmēr U-17 basketbolistēm ar 17 punktiem palīdzēja Elīza Šaicāne.

Savukārt pirmo panākumu guva "Saldus" vienība, kas pastarīšu duelī savā laukumā ar 62:50 (15:13, 16:7, 17:13, 14:17) pārspēja Latvijas U-16 izlasi.

Mājiniecēm ar 15 punktiem un deviņām bumbām zem groziem palīdzēja Anete Blūma, kamēr 14 punktus iemeta Raivita Koreņika, savācot arī 16 atlēkušās bumbas. Tikmēr kadetēm 14 punktus iemeta Laura Zambrāne.

Šeit kopvērtējuma vadībā ar astoņām uzvarām desmit cīņās joprojām atrodas "Daugavpils Universitāte", kamēr ar pieciem panākumiem septiņos dueļos seko "Liepājas Sporta spēļu skolas" (LSSS) komanda, bet divi panākumi trijos mačos ir "Tartu Universitāte"/"Kalev" basketbolistēm.

Trīs uzvaras piecos mačos ir Tallinas "G4S Noorteliiga" vienībai, trīs uzvaras sešos dueļos iekrājusi Latvijas U-17 izlase, viens panākums sešos mačos tagad ir "Saldum", bet Latvijas U-16 izlase zaudējusi visos septiņos līdz šim aizvadītajos dueļos.

Šajā sezonā apvienotajā čempionātā komandas sadalītas divās divīzijās, lai nodrošinātu vairāk līdzvērtīgu spēļu. Elites divīzijā tiks izspēlēts sešu apļu turnīrs, bet "TTT Rīga" ar katru komandu spēlēs pa četrām reizēm, kamēr starptautiskajā divīzijā būs četri apļi.

Pirms Ziemassvētkiem elites divīzijas labākās komandas cīnīsies par Latvijas-Igaunijas kausu, bet elites divīzijas 3.-5.vietas īpašnieces, kā arī starptautiskās grupas līderes cīnīsies par Latvijas - Igaunijas līgas Izaicinājuma kausu.

Sezonu noslēgs divi izslēgšanas turnīri. Finālčetrinieka turnīrā piedalīsies elites divīzijas trīs pirmo vietu ieguvējas, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp elites grupas ceturtās vietas ieguvējām un starptautiskās divīzijas uzvarētājām. Savukārt Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas - četras labākās valsts komandas no elites divīzijas, labākā valsts komandas starptautiskajā divīzijā, kā arī uzvarētājas pārspēlēs starp piekto Latvijas komandu elites divīzijā un otro labāko no mūsu valsts komandām starptautiskajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!