Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps paudis sašutumu par trīs jauno basketbolisti nepateicību, kad viņš esot sportistus izglābis no cietumsoda, liecina viņa ieraksts sociālajā tīklā "Twitter".

Aizvadītajā nedēļā trīs Karolīnas Universitātes (UCLA) basketbolisti Liandželo Bols, Kodijs Railijs un Džeilens Hils, kuri spēlē Nacionālajā koledžu sporta asociācija (NCAA), tika aizturēti par veikala apzagšanu. Viņus Ķīnas likumsargi vairākas dienas rūpīgi uzraudzīja, un spēlētāji nevarēja doties mājās.

Lai arī ASV sporta medijs ESPN ziņoja, ka viņiem draud vienas līdz divu nedēļu cietumsods, tomēr ar Trampa palīdzību esot izdevies jaunos basketbolistus atbrīvot. Tiesa, viņš pauda, ka spēlētājiem draudēja daudz nopietnāks sods.

"Vai jums šķiet, ka trīs UCLA basketbola spēlētāji teiks: "Paldies, jums, prezident Tramp? Viņiem draudēja 10 gadi cietumā," savā tviterī rakstīja Tramps, kurš esot sazinājies ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu.

Ķīnā šie spēlētāji atradās, jo viņu pārstāvētā UCLA komanda tur aizvadīja spēli pret Džordžijas Tehniskās universitātes komandu, izcīnot uzvaru ar 63:60.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!