Foto: AFP/Scanpix/LETA
Austrālijas futbola izlase trešdien izcīnīja ceļazīmi uz 2018. gada Pasaules kausa finālturnīru, tādējādi zināmas 31 no 32 sacensību dalībniecēm.

Pasaules kausa atlases starpkontinentālajā "play off" dueļa atbildes spēlē austrālieši savās mājās Sidnejā pārliecinoši ar 3:1 (0:0) pieveica Hondurasu. Komandu pirmā spēle pagājušajā nedēļā noslēdzās bez vārtu guvumiem, līdz ar to divu maču summā Austrālija uzvarēja arī ar 3:1.

Austrālija vadībā izvirzījās 54. minūtē, kad pēc soda sitiena bumba trāpīja Hondurasas spēlētājam Enri Figeroa, mainīja lidojuma trajektoriju un ielidoja vārtos. Pēc 18 minūtēm Mails Jedinaks realizēja 11 metru soda sitienu un panāca 2:0, bet 85. minūtē Jedinaks realizēja vēl vienu "pendeli". Hondurasa vienīgos vārtus guva jau mača izskaņā, kad cīņas liktenis bija izšķirts, - precīzs bija Alberts Eliss.

Šobrīd Pasaules kausa finālturnīram no Eiropas kvalificējušās Dānija, Beļģija, Vācija, Anglija, Spānija, Polija, Islande, Serbija, Portugāle, Francija, Šveice, Horvātija un Zviedrija, no Dienvidamerikas zonas kvalificējās Brazīlija, Urugvaja, Argentīna un Kolumbija, no Āfrikas finālturnīrā iekļuvušas Nigērija, Ēģipte, Senegāla, Tunisija un Maroka, no Āzijas Irāna, Japāna, Dienvidkoreja un Saūda Arābija, savukārt Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) zonā ceļazīmes izcīnīja Meksika, Kostarika un Panama.

Austrālija pēc šīs uzvaras ieguva pirmo tā saucamo starpkontinentālo ceļazīmi. Savukārt pēdējo brīvo vietu starp Pasaules kausa dalībniecēm ieņems Peru vai Jaunzēlandes futbolisti, kuru "play off" otrais mačs notiks 4:00 naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!