"Ogres" basketbolisti otrdien Baltijas Basketbola līgā (BBL) sagādāja šosezon jau kārtējo sagrāvi "Valmiera"/ORDO vienībai, kamēr pie panākuma tika arī labi sezonu sākusī "Jūrmala".

"Ogre" savā laukumā svinēja panākumu ar rezultātu 105:62 (27:17, 21:18, 25:9, 32:18), turnīrā izcīnot otro panākumu pēc kārtas, kamēr valmieriešiem šis bija jau trešais zaudējums tikpat šosezon BBL aizvadītās spēlēs.

Tikmēr "Jūrmala" savā laukumā droši ar rezultātu 97:72 (18:18, 23:16, 29:18, 27:20) uzvarēja latviešu basketbolista Māra Ziediņa pārstāvēto Igaunijas vienību Raplas "AVIS Utilitas".

Ogrē notikušajā spēlē uzvarētājiem Rihards Zēbergs guva 21 punktu, bet Lauris Mizis un Rinalds Sirsniņš pievienoja attiecīgi 16 un 15 punktus. Tikmēr Valmieras komandā Viktors Iļjins izcēlās ar 16, bet Eduards Hāzners ar 13 punktiem.

Pēc puslaika "Ogre" bija vadībā ar 48:35, bet spēli "nokārtoja" trešajā ceturtdaļā, tajā pretiniekiem ļaujot gūt vien deviņus punktus.

Ogrēnieši BBL sezonu iesāka ar diviem zaudējumiem, bet iepriekšējā mačā ar rezultātu 96:51 sagrāva Kazahstānas vienību Atirau "Barsi". Savukārt valmierieši pirmajās divās spēlēs cieta zaudējumus, iepriekšējā mačā ar rezultātu 68:99 atzīstot "Tartu Universitātes" pārākumu.

Abām komandām šī nebij pirmā savstarpējā spēlē, jo Ogres un Valmieras basketbolisti oktobra sākumā tikās "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā, ogrēniešiem svinot uzvaru ar rezultātu 75:57. Latvijas čempionātā krietni labāk sokas Ogres komandai, kas ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ir turnīra vicelīdere, bet valmierieši ar divām uzvarām desmit cīņās ir pēdējie deviņu vienību konkurencē.

Iepriekšējā sezonā abos savstarpējos BBL mačos pārāki bija Valmieras basketbolisti.

Savukārt jūrmalniekiem mājās aizvadītajā mačā ar 23 punktiem izcēlās Haralds Kārlis, Uģis Pinete guva 16, bet Deniss Krestiņins 12 punktus. Tikmēr Raplas komandā ar 21 punktu izcēlās Devonte Apsons, bet Ziediņš 31 nospēlētā minūtē iemeta divus punktus.

Arī šajā mačā izšķirošais bija trešais spēles cēliens, pēc kura "Jūrmala" bija vadībā ar 70:52, pēc tam droši nosargājot pārsvaru.

Jūrmalnieki šosezon uzvarējuši visās trīs aizvadītajās BBL spēlēs, iepriekšējā duelī ar 87:77 pārspējot Lietuvas vienību "Šiauliai". Savukārt Raplas komanda, sezonu iesāka ar zaudējumu, bet pēc tam bija tikusi pie divām uzvarām. Tiesa, uzvara pār Prieņu-Birštonas "Vytautas" nāca, neaizvadot visas 40 minūtes, jo pretinieku galvenais treneris Virgīnijs Šeška, kurš tika izraidīts no zāles, sadusmojās un uz ģērbtuvēm aizraidīja visu komandu, "AVIS Utilitas" basketbolistiem tiekot pie tehniskās uzvaras.

Iepriekšējā sezonā abās savstarpējās spēlēs uzvarēja Raplas komanda.

BBL čempionāta A apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar trim panākumiem trīs mačos ir "Jūrmala", kam ar trim panākumiem četrās cīņās seko Prieņu-Birštonas "Vytautas", bet pa divām uzvarām trijos mačos ir "Šiauliai" un "Port of Parnu" komandām, kamēr "AVIS Utilitas" ir divas uzvaras četrās spēlēs, savukārt bez panākumiem pagaidām ir "Betsafe"/"Liepāja" un Minskas "Cmoki", kas turnīrā spēlē ar otro komandu.

Tikmēr B apakšgrupā vadībā ar trim uzvarām tikpat mačos ir Pasvāles "Pieno žvaigždes", bet trīs uzvaras četros mačos ir Igaunijas komandai "Tartu Universitātei". Divi panākumi trīs mačos ir TTU vienībai, bet divas uzvaras četrās spēlēs ir "Kalev"/TLU, kā arī "Ogrei". Viena uzvara ir Atirau "Barsi" vienībai, tikmēr bez uzvarām ir "Valmiera"/ORDO.

No Latvijas komandām iepriekšējā sezonā līdz ceturtdaļfinālam aizkļuva Liepājas un Valmieras komandas, kā arī "Barons kvartāls", kas šosezon nepiedalās ne LBL, ne BBL. Savukārt Jūrmalas, Ogres un Jēkabpils komandas apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā jeb astotdaļfinālā.

BBL vieskomandas Minskas "Cmoki" un Atirau "Barsi" šosezon visas savas spēles aizvadīs pretinieku laukumos.

Pamatturnīrā pēc divu apļu spēlēm katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras sāksies no ceturtdaļfināla fāzes.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šoreiz izslēgšanas spēlēs piedalīsies tikai tās komandas, kuras aizvadījušas pamatturnīru, kamēr iepriekš izšķirošajā BBL čempionāta fāzē iesaistījās arī tie klubi, kuri sezonas laikā startēja Eirokausos.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Lietuvas komanda Prieņu-Birštonas "Vytautas", kas divu Lietuvas komandu duelī pārspēja Pasvāles "Pieno žvaigždes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!