Foto: F64
Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" treneru kolektīvs vēlējies jaudīgāku spēli, tomēr kopumā valda apmierinātība par otrdien izcīnīto uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pret Arta Ābola trenēto Toljati "Lada", pēc cīņas sacīja rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Rīgas "Dinamo" otrdien savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica "Lada" vienību, ko pārstāv arī šobrīd traumētais aizsargs Kristaps Sotnieks.

"Spēli uzsākām diezgan slikti, varbūt pauze mūsu atvēsināja, jo pirms tam bijām labā ritmā. Pārtraukumā parunājām ar spēlētājiem, lai ātrāk kustas, izlīdzinājām spēli, guvām vārtus, kādi bija plānoti. Varēja būt labāk, bet esam priecīgi par uzvaru," izteicās Akipāns.

"Bija desmit dienu pauze, bet tā ir tikai atkāpe. Arī izlašu pārtraukumā hokejisti iegūst spēļu praksi. Trīs spēlēs pēc kārtas nogurums tomēr iekrājas. Tas gan nav attaisnojums, gribējām jaudīgāku spēli," atklāja rīdzinieku galvenais treneris. "Daudz strādājam uz vārtu gūšanu. Hokejs kļuvis diezgan primitīvs, tagad daudz jāstrādā vārtu priekšā."

Pēdējo dienu laikā izskanējušas spekulācijas par iespējamu Rīgas "Dinamo" sastāva papildinājumu. Bez kluba palicis uzbrucējs Rihards Bukarts, turklāt neoficiāla informācija liecina, ka rīdziniekiem varētu pievienoties Ziemeļamerikā esošais Mārtiņš Dzierkals vai pieredzējušais Lauris Dārziņš.

"Kamēr nav parakstīts līgums, neko nevaru komentēt. Varu tikai pateikt, ka papildinājums būs - kas tieši, šodien neatbildēšu," lakonisks bija Ankipāns.

Tikmēr "Lada" galvenais treneris Ābols atzina, ka komanda spēli iesākusi labi, bet pēc tam tās gaita izlīdzinājusies.

"Ja neskaita pašu sākumu, arī otro trešdaļu spēlējām labi, bet ir jāmet iekšā vārtos. Pat papildlaikā mums bija vairāki izgājieni. Jānis Kalniņš darbojās teicami, to pašu darot arī pecspēles metienos, kur Rīgas "Dinamo" iemeta skaistus golus," sacīja Ābols.

Ābols piebilda, ka pagaidām neesot skaidrība par Sotnieka atgriešanos laukumā. "Diemžēl izskatās, ka viņa atgriešanās nebūs drīza."

Sotnieks savu iepriekšējo maču aizvadīja 12.oktobrī, kad jau tad bija atgriezies pēc vairāku nedēļu izlaišanas. Viņš šosezon 14 spēlēs guvis divus vārtus un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -2.

Nākamajā mačā Rīgas "Dinamo" ceturtdien savā laukumā uzņems Magņitogorskas "Metallurg", svētdien būs duelis ar Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet tad sekos mačs ar Čeļabinskas "Traktor". Pēc tam rīdzinieki dosies izbraukumā, kur spēkosies ar šīm pašām četrām komandām.

Rīgas vienība ar 20 punktiem 30 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpalikdama 11 punktus.

Tikmēr "Lada" ar 27 punktiem 30 spēlēs ir priekšpēdējā 14 komandu vidū Austrumu konferencē. Pēdējā pozīcijā esošā Hantimansijskas "Jugra" atpaliek par punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!