14. novembrī tika pasniegtas LSFP Sporta stipendijas 2017./2018. studiju gadam. Stipendiju oficiālās pasniegšanas laikā Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis ar prieku pasniedza "ceļamaizi" sportistiem, kuri sevi pēdējā gada laikā ir pierādījuši arī mācībās. Stipendija paredzēta tieši stipendiātu akadēmiskās un sportiskās izaugsmes sekmēšanai.

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radeviča atzina, ka labākais padoms viņas dzīvē ir bijis – "skatīties tālāk par smilšu bedri", un tieši izglītība palīdzējusi saskatīt pareizo virzienu: "Izglītība mūs padara par čempioniem! Aicinu ikvienu, kurš uzsāk savas sportista gaitas apzināties, ka eksistē arī finišs!"

Pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš aicina novērtēt apkārtējo atbalstu, sakot paldies par pretimnākšanu gan sievai un visai ģimenei, gan pasniedzējiem un kursabiedriem: "Ir jāsāk studēt! Brīžos kad būs grūti, noteikti kāds palīdzēs, un tas dos spēku turpināt un pabeigt iesākto. Turklāt, sportistiem ir raksturīgi paveikt vairāk un būt starp tiem, kuri ir izturējuši!"

Savukārt vieglatlēte Gunta Latiševa-Čudare atzīst, ka viņas lielākais motivators ir efektīva laika un enerģijas izmantošana: "Ja esmu ieguldījusi sevī, atpakaļceļa nav! Esiet gatavi pārsteigumiem, kas sagaida mācību programmā! Tomēr vislielākais gandarījums no duālās karjeras ir redzesloka paplašināšanās, un lielākā vērtība ir skats uz notiekošo visapkārt ar padziļinātu izpratni."

LSFP Sporta stipendijas no valsts budžeta līdzekļiem tiek piešķirtas kopš 2007. gada, lai sekmētu studējošo augstas klases sportistu iespējas apvienot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, kā arī, lai popularizētu studentu sportu un veicinātu rezervju sagatavošanu Latvijas izlašu komandām. Šogad pirmo reizi uz stipendiju varēja kandidēt tie Latvijas izlašu dalībnieki un kandidāti, kas sekmīgi studē augstskolās Eiropas Savienības valstīs un šo iespēju izmantoja orientierists Rūdolfs Zērnis, kurš studē Zviedrijā.

Pieteikties stipendijai tika aicināti visu Latvijas izlašu sportisti, kuri studē akreditētā augstākās izglītības iestādē, un startē sporta veidos, kuru starptautiskās federācijas ir Starptautisko sporta federāciju ģenerālās asociācijas biedri, vai atzītas Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā. Stipendiju piešķiršanas kritēriji nenodala budžeta vai maksas, pilna vai nepilna laika studiju programma, tomēr studiju ilgums nedrīkst pārsniegt studiju programmas apguvei paredzēto laika periodu.

LSFP sporta stipendiju ieguvēji 2017./2018. akadēmiskajā gadā:
1500 eiro stipendija piešķirta vieglatlētei Guntai Latiševai-Čudarei un cīkstonei Anastastijai Grigorjevai.
1400 eiro stipendija piešķirta pludmales volejbolistei Anastasijai Kravčenokai.
1200 eiro stipendija piešķirta pludmales volejbolistam Aleksandram Samoilovam, cīkstonim Aleksandram Jurkjanam, basketbolistiem Renāram Birkānam un Linardam Jaunzemam, kalnu slēpotājam Kristapam Zvejniekam, sporta deju dejotājai Danai Jākobsonei un orientieristei Sandrai Grosbergai.
1000 eiro stipendija piešķirta pludmales volejbolistiem Mihailam Samoilovam, Mārtiņam Pļaviņam un Kristapam Šmitam, orientieristam Raivo Kivleniekam, peldētājam Ģirtam Feldbergam, vieglatlētei Sindijai Bukšai, džudo cīkstonim Dāvim Dūdam, grieķu-romiešu cīkstonim Ņikitam Masjukam, smaiļotājam Aldim Artūram Vildem un basketbolistei Ievai Krastiņai.
800 eiro stipendija piešķirta MTB riteņbraucējam Mārtiņam Blūmam, šāvējai Agatei Rašmanei, florbolistam Jānim Salcevičam, paukotājam Vitālijam Kucebam, orientieristam Uldim Upītim.
700 eiro stipendija piešķirta vieglatlētei Anetei Kociņai.
600 eiro stipendija piešķirta kalnu slēpotājām Lienei Bondarei un Agnesei Āboltiņai, džudo cīkstoņiem Dmitrijam Fedosejenkovam un Filipam Mikuckim, handbolistam Igoram Ignatjevam, florbolistiem Krišam Lužinskim un Ivo Popovam, orientieristiem Matīsam Slikšjānim, Endijam Titomeram un Alvim Reinsonam un basketbolistei Sindijai Kudulei.
500 eiro stipendija piešķirta vieglatlētam Jānim Višķeram, vieglatlētei Annai Paulai Auziņai, pludmales volejbolistei Alisei Lecei, galda tenisistei Viktorijai Majorovai, vieglatlētam Paulam Ārentam, autosportistam Jānim Baumanim, florbolistam Tomam Bitmanim, skeletonistiem Ivo Šteinbergam un Endijai Lāsmai Tēraudai, vieglatlētei Gundegai Grīvai.
400 eiro stipendija piešķirta BMX riteņbraucējam Helvijam Babrim un orientieristam Rūdolfam Zērnim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!