Foto: LETA
Latvijas skeletonists Ivo Šteinbergs pirmdien guva 12.vietu Kalgari trasē, Kanādā, notikušajās Starpkontinentālā kausa izcīņas otrā posma otrajās sacensībās.

Latvijas sportists pirmajā braucienā uzrādīja 17. ātrāko rezultātu, bet otrajā braucienā bija devītais.

Šteinbergs divu braucienu summā sacensību uzvarētājam Fēliksam Keizingeram no Vācijas zaudēja 1,69 sekundes. Sacensībās startēja 27 sportisti, visu goda pjedestālu aizņemot Vācijas skeletonistiem.

Jau ziņots, ka Šteinbergs svētdien turpat Kalgari guva 14.vietu otrā posma pirmajās sacensībās.

Šteinbergs Starpkontinentālajā kausā debitēja pirms nedēļas, kad Vistleras trasē izcīnīja 21. un 13.vietu. Šī latvietim ir pirmā pieredze Ziemeļamerikā un viņš uz sev nepazīstamajām trasēm devies cerībā savākt pietiekami daudz punktu, lai iegūtu Latvijai trešo ceļazīmi dalībai Phjončhanas olimpisko spēļu vīru sacensībās. Trešo kvotu saņems trīs labākās nācijas.

Nākamās Starpkontinentālā kausa sacensības norisināsies janvāra sākumā Sanktmoricā.

Savukārt pārējie jaunie Latvijas skeletonisti šosezon cīnīsies trešā līmeņa Eiropas kausa seriālā. Kā vēstīts, tur pagājušās nedēļas nogalē pirmajās divās sacensībās Krists Netlaus reizi finišēja otrais, bet reizi uzvarēja. Līdz ar to viņš divās Eiropas kausa sacensībās ticis pie 140 starptautiskās federācijas ranga punktiem, kamēr Šteinbergs četros Starpkontinentālā kausa mačos iekrājis 210 punktus.

Pērn Šteinbergs Siguldas trasē palika ceturtais pasaules čempionātā junioriem, kamēr Netlaus izcīnīja sudrabu.

Šosezon Starpkontinentālā kausa izcīņā paredzētas astoņas sacensības, seriālam noslēdzoties 13.janvārī.

Tikmēr Latvijas vadošie skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, kā arī Lelde Priedulēna, pagājušajā nedēļā Leikplesidas trasē, ASV, sāka Pasaules kausa sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!