Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks svētdien ar 12 punktiem kaldināja Pireju "Olympiakos" uzvaru Grieķijas augstākās līgas mačā.

"Olympiakos" savā laukumā ar 90:72 (21:19, 18:20, 30:26, 21:7) pārspēja Retimnas "Cretan Kings" komandu.

Strēlnieks laukumā bija 21 minūti un 17 sekundes, kuru laikā iemeta trīs no četriem divpunktu metieniem, vienu no sešiem tālmetieniem un visus trīs soda metienus.

Tāpat viņam bija divas atlēkušās bumbas, viena piezīme un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums. Kamēr Strēlnieks atradās laukumā, "Olympiakos" ielaida par četriem punktiem vairāk nekā iemeta.

"Olympiakos" rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija amerikānis Braiens Robertss.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Strēlnieks piektdien ULEB Eirolīgas mačā pirmajās trīs ceturtdaļās sameta 18 punktus, bet "Olympiakos" Grieķijas grandu duelī savā laukumā ar 62:70 zaudēja Atēnu "Panathinaikos Superfoods".

Grieķijas čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju ar piecām uzvarām piecās spēlēs ieņem "Panathinaikos Superfoods", kam ar četrām uzvarām seko "Olympiakos" un Patras "Promitheas".

Kā ziņots, pirms nedēļas Strēlnieka pārstāvētā komanda sasniedza Grieķijas kausa finālu, kurā spēkosies ar Atēnu AEK.

Strēlnieks "Olympiacos" rindas papildināja jūnijā, noslēgdams divu gadu līgumu, bet pirms tam spēlēja Bambergas "Brose" komandā, kuru aizveda līdz trim Vācijas čempiontituliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!