Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV atklātā tenisa čempionāta uzvarētāja Sloeina Stīvensa svētdien nespēja izservēt maču Federāciju kausa fināla ceturtajā cīņā ar Baltkrieviju, līdz ar to dueļa liktenis izšķirsies dubultspēlē.

Pēc pirmās dienas Minskā rezultāts bija neizšķirts 1-1, bet tagad tas kļuvis 2-2. Abas uzvaras amerikānietēm izcīnījusi Koko Vandeveja, kamēr divas neveiksmes piedzīvojusi Stīvensa.

Svētdien pirmajā vienspēlē WTA ranga desmitajā vietā esošā Vandeveja ar 7-6 (7:5), 6-1 uzveica ranga 78.pozīcijā esošo 19 gadus veco Arinu Sabaļenku.

Šī gada "Australian Open" un "US Open" turnīru pusfināliste mačā veica 12 netveramās serves. Pirmais sets bija ļoti saspringts un vien 11. un 12.geimā tika veikti pirmie breiki, bet pēc tam taibreikā tomēr nedaudz labāka bija amerikāniete. Otrajā setā Sabaļenka salūza un ļāva pretiniecei ātri panākt 5-0, turpinājumā vairs izglābties nespējot.

Tikmēr otrajā svētdienas mačā Stīvensa, kura WTA rangā ir 13.pozīcijā, saspringtā duelī ar 6-4, 1-6, 6-8 piekāpās 87.pozīcijā esošajai Aļaksandrai Sasnovičai, kaut trešajā setā bija vadībā ar 5-2.

Izšķirošajā setā sestajā geimā Stīvensa nobreikoja pretinieci, brīdi vēlāk izvirzoties vadībā ar 5-2, tomēr devītajā geimā amerikāniete nespēja izservēt maču un zaudēja četros geimos pēc kārtas. Turpinājumā pie rezultāta 6-5 jau Sabaļenkai bija iespēja izservēt maču, bet arī viņai tas neizdevās un saspringtais mačs turpinājās bez taibreika.

Tiesa, 13.geimā Sabaļenka nobreikoja pretinieci "sausā", bet pēc tam nākamajā geimā grūtā cīņā noslēdza dueli.

Līdz ar to Stīvensa zaudēja sestajā mačā pēc kārtas, jo pēc septembrī izcīnītā panākuma ASV atklātajā čempionātā joprojām ir bez panākumiem.

Turpinājumā svētdien gaidāma dubultspēle, kurā noskaidros šī gada sacensību čempiones.

Pirms tam sestdien Vandeveja ar 6-4, 6-4 apspēlēja Sasnoviču, kamēr Sabaļenka ar 6-3, 3-6, 6-4 uzveica Stīvensu.

ASV izlase Federāciju kausā triumfējusi 17 reizes, kas ir lielākais skaits vēsturē, tomēr bez panākumiem ir kopš 2000.gada. Finālos tā zaudējusi 2003., 2009. un 2010.gadā.

Tikmēr Baltkrievija Federāciju kausa finālā sacenšas pirmoreiz vēsturē.

Iepriekšējos trīs gadus, kā arī četras no iepriekšējām piecām reizēm sacensībās triumfēja Čehija, kas šoreiz pusfinālā zaudēja amerikānietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!