Foto: Reuters/Scanpix/LETA

2018.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas Eiropas zonas "play-off" kārtas pirmajā mačā Dānija savā laukumā nospēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar Īriju.

Dāņi šajā mačā vairāk kontrolēja bumbu, taču nespēja savu pārsvaru pārvērst vārtu guvumā.

Atbildes spēle notiks otrdien Dublinā, uzvarētājai divu spēļu summā iegūstot ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Dāņi Pasaules kausa finālturnīrā spēlējuši četras reizes, 1998.gadā sasniedzot ceturtdaļfinālu. Iepriekšējo reizi dāņi finālturnīrā spēlēja 2010.gadā, kad neizkļuva no apakšgrupas.

Tikmēr īri finālturnīrā spēlējuši trīs reizes un arī viņiem labākais sasniegums ir ceturtdaļfināls, ko izdevās iespēt 1990.gadā. Īrijas izlase iepriekšējo reizi finālturnīrā spēlēja 2002.gadā, kad apstājās astotdaļfinālā.

Ceturtdien Horvātijas izlase savās mājās ar 4:1 sagrāva Grieķiju un Šveice viesos ar 1:0 uzvarēja Ziemeļīriju, bet piektdien Zviedrija savā laukumā ar 1:0 uzvarēja Itāliju.

Jau vēstīts, ka Eiropas zonā deviņu kvalifikācijas grupu uzvarētājas uzreiz tika pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas kārtā noskaidros vēl četras veiksminieces.

Krievijā Pasaules kausa finālturnīrs risināsies pirmo reizi un notiks no nākamā gada 14.jūnija līdz 15.jūlijam. Spēles tiks aizvadītas Maskavā, Sanktpēterburgā, Kaļiņingradā, Volgogradā, Kazaņā, Ņižņijnovgorodā, Samārā, Saranskā, Rostovā, Sočos un Jekaterinburgā.

Šobrīd jau ir zināmas 26 no 32 finālturnīra dalībniecēm.

No Eiropas zonas ceļazīmes uz Pasaules kausu ieguvušas Beļģija, Vācija, Anglija, Spānija, Polija, Islande, Serbija, Portugāle un Francija, kurām pievienosies vēl četras komandas.

No Dienvidamerikas zonas kvalificējās Brazīlija, Urugvaja, Argentīna un Kolumbija.

No Āfrikas finālturnīrā iekļuvušas Nigērija, Ēģipte, Senegāla, Tunisija un Maroka no Āzijas Irāna, Japāna, Dienvidkoreja un Saūda Arābija, savukārt Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) zonā ceļazīmes izcīnīja Meksika, Kostarika un Panama.

Vieta turnīrā ir garantēta arī mājiniecei Krievijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!