Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pieredzējušais franču futbola aizsargs Patriss Evrā par spērienu līdzjutējam līdz 30. jūnijam diskvalificēts no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) turnīriem, piektdien paziņoja UEFA.

Tikmēr viņa pārstāvētā Marseļas "Olympique" ziņo, ka pēc abpusējas vienošanās pārtraukta sadarbība ar Evrā.

Tāpat UEFA Evrā piespriedusi 10 000 eiro lielu naudas sodu.

Incidents izcēlās pagājušajā ceturtdienā pirms UEFA Eiropas līgas mača pirms mājinieces Gimarainšas "Vitoria" no Portugāles un viešņas "Olympique" cīņas.

Evrā, kurš "Olympique" komandas sākumsastāvā nemaz nebija iekļauts, vēl pirms cīņas sāka asu vārdu apmaiņu ar Marseļas kluba līdzjutēju grupiņu, vienā brīdī ar karatē cīņas paņēmienu vienam no faniem iesitot pa galvu.

Pieredzējušais futbolists uzreiz saņēma sarkano kartīti, bet pirms nedēļas klubs paziņoja, ka piespriedis spēlētājam diskvalifikāciju uz nenoteiktu laiku.

Tiesa, "Olympique" arī norādīja, ka arī komandas fani neesot atbilstoši uzvedušies.

Marseļas klubs pēc incidenta aizvadīja neizteiksmīgu maču, ciešot zaudējumu ar 0:1.

Savas karjeras ziedu laikus Evrā piedzīvoja Anglijas grandā Mančestras "United", ko pārstāvēja no 2006. līdz 2014. gadam. Šajā laikā viņš piecas reizes uzvarēja Anglijas premjerlīgā un vienreiz ieguva UEFA Čempionu līgas trofeju, bet pēcāk viņš pārstāvēja arī Itālijas flagmani Turīnas "Juventus". Iepriekšējās sezonas vidū aizsargs atgriezās dzimtenē, bet tā arī nav spējis izkarot stabilu vietu Marseļas komandas sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!