Foto: Reuters/Scanpix/LETA
2018. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtu ar uzvarām ceturtdien sāka Šveices un Horvātijas valstsvienības.

Šveices futbolisti izbraukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Ziemeļīrijas valstsvienību. Spēles 57. minūtē Ziemeļīrijas spēlētājs Korijs Evans savā soda laukumā nospēlēja ar roku, un tiesnesis nozīmēja 11 metru soda sitienu. To droši realizēja Šveices izlases pieredzējušais spēlētājs Rikardo Rodrigess. Atlikušajā mača gaitā šveicieši prata rezultātu nosargāt.

Savukārt Horvārtijas valstsvienība savā laukumā ar rezultātu 4:1 (3:1) pieveica Grieķiju. Spēle iesākās diezgan rezultatīvi – jau 13. minūtē Luka Modričs izmantoja iespēju no 11 metru soda sitiena atzīmes, bet Nikola Kaliničs sešas minūtes vēlāk dubultoja savas komandas pārsvaru. Sokratis Papastatopulos 30. minūtē vienus vārtus atguva Grieķijas valstsvienībai, taču trīs minūtes pēcāk Ivans Perišics panāca rezultātu 3:1. Horvātija savus ceturtos vārtus guva otrā puslaika iesākumā, kad rezultatīvi sita Andrejs Kramaričs.

Piektdien "play-off" kārtas spēli aizvadīs Zviedrijas un Itālijas valstsvienības, bet sestdien spēkosies Dānijas un Īrijas izlases. Pēc tam sekos atbildes spēles, un pāru uzvarētāji kvalificēsies Pasaules kausa izcīņai.

No Eiropas Pasaules kausam jau kvalificējušās Beļģijas, Anglijas, Francijas, Vācijas, Islandes, Polijas, Portugāles, Krievijas, Serbijas un Spānijas valstsvienības. Savukārt no pārējās pasaules finālturnīrā spēlēs arī Argentīna, Brazīlija, Kolumbija, Kostarika, Ēģipte, Irāna, Japāna, Meksika, Nigērija, Panama, Saūda Arābija, Dienvidkoreja, Urugvaja, kā arī vēl trīs valstis no Āfrikas, kuras tiks apstiprinātas novembrī.

"Play-off" kārtā spēkosies arī Hondurasa un Austrālija, kā arī Jaunzēlande un Peru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!