Foto: LHF

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs ir apmierināts ar komandas pašatdevi un sniegumu pirmajā "Euro Ice Hockey Challange" mačā pret Baltkrieviju, kurā mūsu valsts komanda svinēja uzvaru ar 7:5 (2:0, 0:2, 5:3).

"Esmu ļoti, ļoti lepns par saviem spēlētājiem," pēc mača atzina galvenais treneris. "Spēli iesākām ļoti veiksmīgi. Aizvadījām patiešām labu pirmo trešdaļu, taču otrajā periodā Baltkrievijai izdevās atspēlēties. Jau trešās trešdaļas sākumā mums izdevās gūt ātrus vārtus, spēlējot pieci pret trim. Mēs parādījām raksturu!"

Francijas EIHC turnīram kanādiešu speciālists Latvijas izlasē iekļāva divus vārtsargus, astoņus aizsargus un 13 uzbrucējus, turklāt pieciem spēlētājiem – Sandim Zolmanim, Robertam Kaļķim, Linardam Mazuram-Mago, Emīlam Ģēģerim un Paulam Svaram – tā bija debija valstsvienībā

"Visi spēlētāji nospēlēja labi, esmu par to priecīgs," saka Hārtlijs. "Neskatoties uz to, ka ielaidām piecus vārtus, vārtsargs Ivars Punnenovs aizvadīja lielisku maču."

Piektdien Latvijas hokejisti EICH turnīru Francijā turpinās ar maču pret Slovēniju, bet noslēdzošā spēle būs sestdien, 11. novembrī, pret Franciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!