Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-16 izlases hokejisti ceturtdien Ozo ledus hallē, Ozolniekos, pirmajā no trim pārbaudes spēlēm ar 5:3 uzvarēja Norvēģijas vienaudžus. Savukārt U-17 un U-20 izlases zaudēja savās spēlēs.

Mājiniekiem lielisku sniegumu demonstrēja Oskars Lapinskis, kurš guva divus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Savukārt Roberts Zalāns izcēlās ar vienu precīzu metienu un divas reizes asistēja partneriem.

Latvijas komandas kapteinis šajā turnīrā ir Daniels Mūrnieks, bet asistenta pienākumus pilda Kaspars Ziemiņš un Ņikita Sažno.

Aigara Razgala trenētā komanda pret Norvēģijas jauniešiem tiksies arī piektdien un sestdien.

Savukārt Jura Ozola trenētā U-17 izlase ceturtdien Minskā nenosargāja trīs vārtu pārsvaru un ar rezultātu 4:5 (1:0, 3:1, 0:3, 0:0, 0:1) pēcspēles metienos zaudēja mājiniekiem - baltkrievijas izlasei, Prezidenta sporta kluba kausa izcīņā.

Zaudētājiem pa diviem vārtiem guva Gustavs Millers un Daniils Bērziņš, bet laukuma saimniekiem ar diviem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Vladimirs Aļistrovs.

Rezultātu piektajā minūtē vairākumā atklāja Millers, bet otrā perioda sākumā Bērziņš vēlreiz izmantoja pretinieku noraidījumu un pārsvaru dubultoja. Tiesa, Baltkrievija drīz vien vienus vārtus atguva, taču trešdaļas vidū Millers un Bērziņš pusotras minūtes laikā panāca jau 4:1 Latvijas labā.

Arī turpinājumā viesiem bija pārsvars, taču viss mainījās trešā perioda beigu daļā, kurā Baltkrievija pārņēma iniciatīvu, atspēlējot trīs ripas. Vispirms Latvijas U-17 izlases hokejisti vienus vārtus zaudēja mazākumā, 58. minūtē kapitulēja trešo reizi, bet pusotru minūti pirms trešā perioda beigām laukuma saimniekiem vairākumā izdevās panākt 4:4.

Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti un arī pagarinājumā netika gūti vārti, savukārt "bullīšos" Latvijas hokejisti realizēja divus izgājienus, kamēr Baltkrievijas hokeja jaunā maiņa izcēlās trīs reizes, uzvaru nodrošinot Oļegam Kačelovskim.

Turpinājumā Latvijas U-17 izlase sestdien tiksies ar Krievijas U-16 izlasi, bet turnīru noslēgs svētdien ar maču pret Slovākijas U-17 izlasi.

Nākamo pretinieku savstarpējā spēlē ceturtdien Krievijas izlase slovākus sagrāva ar rezultātu 8:0 (2:0, 4:0, 2:0).

Tikmēr Kārļa Zirņa trenētā Latvijas junioru U-20 izlase ceturtdien Ventspilī četru komandu pārbaudes turnīru sāka ar 1:4 (1:1, 0:2, 0:1) zaudējot Austrijas vienaudžiem.

Latvijas U-20 izlasē, kam šī ir pēdējā pārbaude pirms decembrī gaidāmā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra, vārtus guva Deniss Smirnovs, kurš devītajā minūtē atklāja rezultātu.

Viesi jau pēc 45 sekundēm vairākumā atjaunoja neizšķirtu, izceļoties Marko Rosi, bet otrajā trešdaļā Austrija panāca jau 3:1 savā labā, vārtus gūstot Niko Feldneram un Davidam Maieram, bet punktu cīņai 54.minūtē pielika Benjamins Baumgartners.

Mājinieku vārtus sargāja Jānis Voris.

Latvijas un Austrijas juniori tiksies arī pasaules čempionātā.

Tikmēr dienas pirmajā spēlē Baltkrievijas U-20 izlase ar 4:1 (2:0, 2:1, 0:0) uzvarēja Dānijas vienaudžus.

Pēc ceturtdienas spēlēm Baltkrievijai un Austrijai ir pa trim punktiem, bet Latvija un Dānija ir bešā.

Turpinājumā Latvijas U-20 izlase piektdien tiksies ar Baltkrieviju, bet sestdien ar Dāniju.

Savukārt Latvijas U-18 izlases hokejisti ceturtdien viesos pirmajā no trim pārbaudes spēlēm ar 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Norvēģijas vienaudžus.

Oļega Sorokina trenētās komandas labā vārtus guva Rūdolfs Polcs, Deniss Fjodorovs un Harijs Brants, bet divas rezultatīvas piespēles atdeva Roberts Priževoits.

Viesi jau spēles astotajā minūtē bija vadībā ar 2:0, bet trešos vārtus lielajā skaitliskajā minūtē guva 27. minūtē. Uzvarētājiem vārtsargs Artūrs Šilovs atvairīja visus 19 pretinieku metienus.

Abas komandas tiksies arī piektdien un sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!