Foto: F64
Par oktobra labāko spēlētāju Latvijas "Elvi" florbola līgā atzīts Toms Akmeņlauks no "Lielvārde"/"Fat Pipe" komandas, informē Latvijas Florbola savienība.

"Lielvārde"/"Fat Pipe" ar Akmeņlauku uzbrukuma smailē oktobrī piedalījās piecās spēlēs, visās izcīnot uzvaru. Lielvārdieši savā laukumā ar 11:4 sakāva Kocēnu "Rubeni", un šajā mačā Akmeņlaukam trīs vārti un trīs piespēles, viesos ar 6:4 pārspēja "Ogres Vilkus" (Akmeņlaukam 1+1), savā laukumā ar 9:4 sagrāva "Ķekavu" (Akmeņlaukam 2+3 ), ar 8:6 pieveica "Valmieru" (Akmeņlaukam 1+4) un ar 12:8 uzvarēja "Bausku" (Akmeņlaukam 2+3).

"Lielvārde/Fat Pipe" ar deviņās spēlēs iegūtiem 24 punktiem ir "Elvi" florbola līgas vīriešiem līdere, bet Akmeņlauks ar 30 (14+16) punktiem ir turnīra otrais rezultatīvākais spēlētājs. Arī Akmeņlauks ir Latvijas valstsvienības kandidāts, pagājušajā nedēļā viņš piedalījās piecas dienas ilgušajā izlases treniņnometnē, kas notika Kocēnos.

Savukārt par "Elvi" florbola līgas sievietēm labāko spēlētāju atzina Paulu Elgi no "NND Rīga". Egles komanda pagājušajā mēnesī aizvadīja četras spēles, trijās gūstot pārliecinošu uzvaru, bet vienā piedzīvojot zaudējumu papildlaikā. Savā laukumā Rīgas florbolistes pagarinājumā ar 6:7 atzina Igaunijas sieviešu izlases pārākumu (Eglei divas rezultatīvas piespēles), ar 7:3 uzvarēja "Ķekavu" (Egles kontā divi goli un labākās spēlētājas balva), kā arī ar 8:1 sakāva komandu "Ķekavas Bulldogs". Viesos "NND Rīga" ar 12:4 sagrāva Cēsu "Lekringu" (Eglei trīs vārti un divas piespēles un vēl viena labākās spēlētājas balva).

Komanda "NND Rīga" ar sešās spēlēs izcīnītiem 13 punktiem šobrīd ir turnīra līderes godā. Egle ar 11 (6+5) punktiem ELVI florbola līgas sievietēm rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem piekto vietu. Pagājušajā nedēļā Paula Egle Latvijas sieviešu izlases sastāvā bija devusies uz Sešu nāciju kausa izcīņas turnīru, kas notika Slovākijas pilsētā Nitrā. Trijās spēlēs viņas kontā viens vārtu guvums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!