Foto: F64

Čempione "VEF Rīga", kā arī robežpilsētu komanda "Valka"/"Valga" trešdien izcīnīja panākumus "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs.

"VEF Rīga" viesos ar 86:59 (21:13, 27:15, 15:18, 23:13) droši uzveica turnīra lejasgala vienību "Jēkabpils".

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Andris Misters (titulbildē), kurš jau pirmajā puslaikā trāpīja piecus tālmetienus, bet 12 punktus sameta Mareks Mejeris.

Tikmēr "Jēkabpils" komandā ar 14 punktiem izcēlās Renārs Magone.

Šī "Jēkabpils" rindās bija pirmā spēle amerikāņu basketbolistam Derikam Rolendam, kurš 22 minūtēs guva piecus punktus. Rolends savulaik jau spēlēja Latvijā, jo 2015./16.gada sezonas pirmo pusi pavadīja "Barons" komandā, kur tobrīd galvenā trenera asistenta pienākumus pildīja Rūdolfs Rozītis, kurs šosezon ir "Jēkabpils" galvenais treneris.

"Jēkabpils" komanda sezonu sāka ar četriem zaudējumiem, bet iepriekšējos divos LBL mačos bija pieveikusi "Latvijas Universitāti" (LU) un "Betsafe"/"Liepāja".

Savukārt divu turnīra tabulas kaimiņu cīņā "Valka"/"Valga" ar 73:62 (16:14, 12:11, 24:11, 21:26) uzvarēja LU.

Uzvarētājiem pa 16 punktiem guva Roberts Freimanis, Edgars Lasenbergs un Egerts Hallers.

Savukārt LU sastāvā labākais ar 20 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija Linards Jaunzems.

LU komanda spēles dienā paziņoja par šī gada pasaules Universiādes medaļnieka Roberta Krūmiņa atgriešanos sastāvā, spēlētājam šajā cīņā iemetot divus punktus.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir astoņas uzvaras astoņos mačos. Ar piecām uzvarām sešās cīņās seko "Ogre, kamēr "VEF Rīga" iekrājusi četras uzvaras piecās spēlēs, bet "Jūrmalai" ir piecas uzvaras astoņos mačos.

Pirmajam četriniekam ar divām uzvarām piecās spēlēs tagad seko "Valka"/"Valga", kamēr LU un "Jēkabpilij" ir pa divām uzvarām septiņās cīņās. "Betsafe"/"Liepāja" rēķinā ir viena uzvara piecās cīņās, bet "Valmiera"/ORDO noslēdz tabulu ar vienu panākumu deviņos dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!