Foto: Reuters/Scanpix
Siltā laika dēļ Pasaules kausa (PK) pirmajā etapā bobslejā, kas šonedēļ risināsies Leikplesidas trasē, ASV, divas reizes sacentīsies divnieki, kamēr četrinieku sacīkstes netiks aizvadītas, otrdien paziņoja sacensību rīkotāji.

Pasaules kausa posms ar Latvijas sportistu līdzdalību startēs ceturtdien.

Leikplesidā šajās dienās ir ļoti slikts laikā, tāpēc pirmdien tika atcelti treniņbraucieni, bet otrdien sacensību žūrija nolēma, ka četrinieku sacensības, kas bija plānotas piektdien, nenotiks, tā vietā vēlreiz aizvadot divnieku braucienus, kuri pirmo sacīksti aizvadīs jau ceturtdien.

Lēmums pieņemts, jo pastāv bažas, ka siltā laika dēļ ledus kvalitāte nebūs pietiekami droša, lai startētu ar četriniekiem.

Ņemot vērā, ka Pasaules kausa posmos notiks kvalificēšanās 2018.gada olimpiskajām spēlēm, Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) otrdien paziņoja, ka nākamajā Pasaules kausa posmā, kas 17. un 18.novembrī notiks Pārksitijas trasē, divas reizes startēs četrinieki, kamēr divnieku sacīkstes 2002.gada olimpisko spēļu mājvietā netiks aizvadītas.

Pasaules kausa posms ceturtdien sāksies ar skeletona sacensībām, sacenšoties dāmām, bet skeletonisti trasē dosies piektdien.

Šosezon pasaules kausā bobslejā un skeletonā plānoti astoņi posmi, sacensību seriālam noslēdzoties 21.janvārī, savukārt februārī Phjončhanā tiks dalītas olimpiskās medaļas.

Kā zināms, pagājušajā sezonā bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa pilotētā ekipāža izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionāta divnieku sacensībās, kamēr Oskars Melbārdis ar stūmējiem palika soli aiz goda pjedestāla četriniekos. Tāpat gan Melbārža, gan Ķibermaņa ekipāžas vairākkārt kāpa uz goda pjedestāla Pasaules kausa sacensībās.

Savukārt skeletonā pērn Martins Dukurs astoto gadu pēc kārtas ieguva Pasaules kausu, kā arī piekto reizi kļuva par pasaules čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!