Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien Bufalo "Sabres", ko pārstāv latvietis Zemgus Girgensons", savā laukumā ar rezultātu 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) pārspēja Vašingtonas "Capitals".

Girgensons šajā mačā spēlēja ceturtajā maiņā ar Johanu Larsonu un Džordanu Nolanu un laukumā pavadīja 11:37 minūtes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu. Spēli latvietis noslēdza ar neitrālu lietderības koeficentu.

Otrā perioda ievadā Evanders Keins izvirzīja vadībā "Sabres" hokejistus, bet divas minūtes pirms trešdaļas beigām NHL zvaigzne Aleksandrs Ovečkins rezultātu izlīdzināja. Spēles 44. minūtē Benuā Puljo atguva vadību Bufalo vienībai, bet Keins pēdējās sekundēs ar metienu tukšos vārtos pielika punktu šai spēlei.

"Sabres" NHL Austrumu konferences kopvērtējumā ar 12 punktiem 15 spēlēs apsteidz tikai Floridas "Panthers". Savukārt "Capitals" ar 17 punktiem 16 spēlēs ierindojas astotajā pozīcijā.

Girgensons 12 spēlēs šosezon guvis vienus vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficentus līdz šim ir pozitīvs +1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!