Foto: AP/Scanpix

Turpinot izmeklēt iespējamos antidopinga pārkāpumus 2014. gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izmeklēšanas komisija pirmdien noklausījās Krievijas bobslejistus, skeletonistus un ātrslidotājus, taču pagaidām nekādi lēmumi netiek izziņoti, vēsta aģentūra "R-Sport".

Noklausīšanās SOK mītnē Lozannā ilga sešas stundas, bet nekādus lēmumus sportistiem SOK komisija, ko vada Deniss Osvalds, nav paziņojusi un pagaidām arī nav zināms, kad tie varētu kļūt zināmi.

"Noklausīšanā piedalījos kā Soču olimpisko spēļu dalībnieks. Šodien nekādi lēmumi netika pieņemti, vienkārši noklausījās sportistu viedokļus," aģentūrai pastāstīja Soču olimpisko spēļu čempions, tagadējais Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs. "Nenosauca pat aptuvenu termiņu, kad varētu būt kādi lēmumi."

Bez Zubkova noklausīšanā piedalījās arī Soču olimpisko spēļu vicečempione ātrslidošanā Olga Faktuļina un viņas kolēģis Aleksandrs Rumjancevs, kurš šajā olimpiādē medaļas neizcīnīja. Skeletonā ierosinātas lietas par olimpisko čempionu Aleksandru Tretjakovu, bronzas medaļas ieguvēju Jeļenu Ņikitinu, Olgu Potiļcinu, Mariju orlovu, kā arī bobslejisti Olgu Stuļņevu, kura sporta karjeru jau noslēgusi. Pārējo iesaistīto bobslejistu vārdus federācija nav atklājusi.

Zubkovs nevarēja atbildēt uz jautājumu, kas tiek inkriminēts Krievijas sportistiem. "Es arī pats nesaprotu, par ko mani apsūdz," viņš saka. "Tas ir viss, ko varu pateikt."

Ātrslidotāja Olga Fatkuļina, kura uzreiz pēc noklausīšanās devās uz Pasaules kausa sacensībām Nīderlandē, paziņojusi, ka Krievijas sportisti tiek apsūdzēti sazvērestībā par dopinga lietošanu 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs. "Tas pat nebija skarbi, vienkārši skumji un nepatīkami," aģentūrai "R-Sports" izteikusies sportiste. "Mūs apsūdz sazvērestībā, visai Krievijai bijusi slepena vienošanās. Protams, ka šādā noskaņojumā negribas braukt uz Hērenvēnu, taču tagad lidojam uz Pasaules kausu."

"Nedz manās, nedz Olgas analīzēs nav sāls vai skrāpējumu konteineros. Mūs apsūdz sazvērestībā, manipulācijā ar dopinga analīzēm," izteicies Aleksandrs Rumjancevs.

Kā ziņojām, oktobra beigās SOK izmeklēšanas komisija piesprieda mūža diskvalifikāciju diviem Krievijas slēpotājiem, kuru vidū bija Soču olimpiskais čempions Aleksandrs Ļegkovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!