Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko šīs sezonas izskaņā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā ierindojās septītajā pozīcijā, bet valsts otrā spēcīgākā spēlētāja Anastasija Sevastova ieņēma 16. vietu, liecina pirmdien publicētais WTA reitings.

Septītā pozīcija ir Ostapaneko karjeras rekords. Viņa šajā vietā ierindojas kopš 9. oktobra.

Savukārt Sevastovai pēc "WTA Elite Trophy" turnīra neizdevās nosargāt savu 15. vietu, un viņa pēc zaudējuma pusfinālā noslīdēja uz 16. vietu.

Vēl no Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ierindojas 287. vietā, Daniela Vīsmane atrodama 1004. pozīcijā un Irina Lapustina – 1105. pozīcijā.

Savukārt Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā Ernests Gulbis pēc divu vietu kāpuma ierindojas 199. vietā, savukārt Mārtiņam Podžum izdevies 37. vietu kāpums, kas viņam tagad ļauj ierindoties 591. vietā. Miķelis Lībietis šobrīd atrodas 921. pozīcijā, bet ārpus pirmā tūkstoša atrodams Artūrs Lazdiņš (1300.), Roberts Grīnvalds (1630.) un Jānis Podžus (1630.).

WTA ranga līderpozīcijā šobrīd atrodas Simona Halepa, kurai seko Garvīne Mugurusa un Karolīna Vozņacki, bet nākamajās vietās atrodas Karolīna Plīškova, Venusa Viljamsa un Jeļina Svitoļina. Aiz septītajā vietā esošās Ostapenko atrodas Karlīne Karsija, Johanna Konta un Koko Vandeveja.

Savukārt ATP ranga galvgalī atrodas Rafaels Nadals un Rodžers Federers, bet uz trešo vietu pakāpies Aleksandrs Zverevs. Dominiks Tīms tagad ieņem ceturto vietu, Marins Ciličs saglabājis piekto vietu, bet nākamajās pozīcijās ierindoja Grigors Dmitrovs, Stens Vavrinka, Davids Gofēns, Džeks Soks un Pablo Karreno Busta.

Brits Endijs Marejs pēc 13. vietu krituma šobrīd ieņem tikai 16. pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!