Foto: LETA
Latvijas skeletonists Ivo Šteinbergs nedēļas nogalē Vistleras trasē Kanādā Starpkontinentālā kausa pirmajās sacensībās ieņēma 21. un 13. vietu.

Labāko rezultātu Šteinbergs sasniedza svētdien notikušajās otrajās sacensībās, kurās divu braucienu summā bija 13. Pirmajā braucienā viņš uzrādīja 14. labāko laiku, otrajā bija 12. vietā, kas summā ļāva pakāpties uz 13. pozīciju.

Svētdienas sacensībās dominēja Vācijas skeletonisti, aizņemot visu goda pjedestālu. Pirmais bija Kilians fon Šlainics, kurš par 0,07 sekundēm apsteidza Fēliksu Keizingeru un par 0,08 sekundēm Mihaelu Zahravu. Šteinbergs uzvarētājam zaudēja 1,41 sekundi.

Pirmajās sacensībās Šteinbergs pirmajā braucienā ieņēma 21. vietu, nekvalificējoties otrajam mēģinājumam. Pirmajās sacensībās ātrākais arī bija fon Šlainics, kurš par 0,24 sekundēm apsteidza Keizingeru un krievu Pāvelu Kuļikovu, kuri divu braucienu summā dalīja otro vietu.

Starpkontinentālā kausa izcīņa ir otrās nozīmīgākās sacensības pēc Pasaules kausa. Šteinbergs būs vienīgais Latvijas pārstāvis Starpkontinentālajā kausā, cenšoties Latvijai izcīnīt trešo ceļazīmi uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Pasaules kausa izcīņa bobslejā un skeletonā sāksies šīs nedēļas nogalē ar sacensībām Leikplesidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!