Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācijas futbola flagmanis Minhenes "Bayern" sestdien bundeslīgas čempionāta mačā izbraukumā ar 3:1 (2:0) uzvarēja principiālo sāncensi Dortmundes "Borussia" un nostiprinājās kopvērtējuma vadībā.

Pēc visai neizteiksmīga sezonas sākuma un galvenā trenera nomaiņas "Bayern" bundeslīgā guvusi četras uzvaras pēc kārtas.

Pēc Arjena Robena un Roberta Levandovska precīzajiem raidījumiem Minhenes klubs pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā ar 2:0, turklāt otrā puslaika vidū Davids Alaba guva jau trešos vārtus. Viesi šajā mačā demonstrēja pārliecinošu sniegumu, bet goda vārtus Dortmundes "Borussia" iesita 88. minūtē, kad ar vārtu guvumu atzīmējās Marks Bartra.

Oktobra sākumā "Bayern" galvenā trenera amatā līdz sezonas beigām atgriezās leģendārais Jups Heinkess, kurš šajā postenī nomainīja itāli Karlo Ančeloti. Minhenes komanda kopš tā laika izcīnījusi uzvaras visās septiņās spēlēs, skaitot kopā visus turnīrus.

"Mēs par šo uzvaru nedrīkstam pārlieku sapriecāties. Pirms četrām nedēļām neviens nevarēja prognozēt, ka bundeslīgā pār tuvākajiem sekotājiem būsim iekrājuši jau četru punktu pārsvaru," pēc sestdienas uzvaras teica Heinkess.

Tikmēr tuvākā "Bayern" sekotāja "Leipzig" sestdien savu skatītāju priekšā ar 2:1 (0:0) apspēlēja "Hannover 96".

Vēl otrā puslaika ievadā viesi izvirzījās vadībā, tomēr "Leipzig" uzvaru nodrošināja pamatlaika noslēgumā, kad pa vārtiem guva Jusufs Poulsens un Timo Verners.

Vēl citā mačā uzvaru izcīnījusi arī Gelzenkirhenes "Schalke 04", kas izbraukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja "Freiburg".

Bundeslīgas kopvērtējumā vadībā ar 26 punktiem 11 mačos atrodas "Bayern", kamēr "Leipzig" iekrājusi 22 punktus. Tikmēr tām ar 20 punktiem seko Dortmundes "Borussia" un "Schalke 04".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!