Foto: AFP/Scanpix

No 28 līdz 35 pieaudzis to Krievijas sportistu skaits, kuru lietas izmeklē Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) komisija par antidopinga noteikumu pārkāpšanu 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs, un nākamie uz noklausīšanos ir aicināti Krievijas bobslejisti un skeletonisti.

"Uz šo brīdi tie ir 35 cilvēki, kas ir vairāk nekā sākotnējais skaits, par kuriem lietas tika ierosinātas, un tās vēl nav beigas," aģentūra "R-Sport" citē situāciju pārzinošu informācijas avotu, kas vēlējies palikt anonīms. "Iespējams, ka izmeklēšana turpināsies ilgāk, ja SOK uzskatīs par vajadzīgu, un sportistu klātbūtne ir atbilstoši viņu pašu vēlmei. Kā likums, sportisti, kas nav iesaistīti sacensībās un treniņu procesos, atbrauc un piedalās."

Kā ziņojām, oktobra pēdējās dienās Denisa Osvalda vadītā SOK izmeklēšanas komisija paziņoja par divu Krievijas slēpotāju Aleksandra Ļegkova un Jevgeņija Belova mūža diskvalifikāciju, bet 6. novembrī SOK izmeklēšanas komisija aizvadīs noklausīšanos Krievijas ātrslidotāju, bobslejistu un skeletonistu lietās.

"Nākamā izskatāmā lieta būs par bobslejistiem un skeletonistiem, turklāt tiem bobslejistiiem, kas jau ir noslēguši karjeru un uz Phjončhanu nebrauks," pavēstījis "R-Sport" sarunu biedrs.

13., 20. un 22. novembrī tiks izskatītas Krievijas biatlonistu lietas.

Izmeklēšanu par Krievijas sportistu antidopinga pārkāpumiem Soču olimpisko spēļu laikā SOK uzsāka 2016. gada decembrī pēc Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas komisijas vadītāja, Kanādas jurista Ričarda Maklārena ziņojuma, izveidojot divas komisijas. Osvalda vadītā komisija nodarbojas ar sportistu analīžu atkārtotu pārbaudi, savukārt Samuela Šmita komisija izmeklē valsts saistību ar sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!