Foto: facebook.com/bkogre

Sezonu veiksmīgi iesākusī Latvijas komanda "Ogre" trešdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta mačā ar rezultātu 83:110 (18:27, 13:26, 27:25, 25:32) piekāpās pagājušās sezonas turnīra finālistei Pasvāles "Pieno žvaigždes" no Lietuvas, kuras rindās desmit punktus sameta latvietis Artūrs Ausējs.

Jau pēc pirmā puslaika Pasvāles komanda bija priekšā ar 53:31, bet otrajā pusē ogrēniešiem paglābties neizdevās.

Latvijas komandā ar 16 punktiem izcēlās Jānis Pozņaks, kamēr 15 punktus iemeta Jānis Antrops, kurš nedēļas nogalē tālajā Ķīnā piedalījās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres finālposmā 3x3 basketbolā.

Vēl 14 punktus ogrēniešiem savāca Roberts Niedra, bet Guntim Sīpoliņam bija 12 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Savukārt "Pieno žvaigždes" sastāvā pa 18 punktiem iemeta Trevons Hjūdžs un Toms Lekūns, bet vismaz desmit punktus savāca astoņi komandas spēlētāji.

Ausējs nospēlēja 18 minūtes un 29 sekundes, trāpot divus no trijiem divpunktu raidījumiem un divus no sešiem tālmetieniem. Viņam bija arī trīs rezultatīvas piespēles un divas piezīmes, dueli noslēdzot ar deviņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Ogre" šo sezonu iesākusi teicami, jo "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā (BBL) izcīnījusi uzvaras pirmajās piecās spēlēs, taču pagājušajā nedēļā BBL sezonu nācās atklāt ar zaudējumu - viesos ar 64:70 pret "Tartu Universitāti" (TU) no Igaunijas.

Tikmēr "Pieno žvaigždes" komanda Lietuvas čempionātā izcīnījusi četras uzvaras astoņos mačos un kopvērtējumā ieņem piekto vietu, kamēr BBL pirmajā mačā tā savā laukumā ar 77:71 pieveica Tallinas "Kalev"/TLU. Ausējs Lietuvas čempionātā vidēji met 16 punktus, turklāt pagājušajā nedēļas nogalē guva 32 punktus zaudējumā pret Klaipēdas "Neptūnas". Savukārt BBL atklāšanas mačā Pasvāles vienībai uzvaru lielā mērā palīdzēja nodrošināt Ausēja pēdējā minūtē veikts četru punktu gājiens.

Ar šo Lietuvas vienību "Ogre" spēlēja piekto reizi vēsturē, ciešot trešo neveiksmi.

Otrdien "Ogres" treneru kolektīvu papildināja Uvis Helmanis, kurš kļuvis par Artūra Visocka-Rubeņa palīgu. Līdz šim galvenajam trenerim palīdzēja vienīgi Uldis Švēde, tomēr šomēnes Visockim-Rubenim ieplānots darbs arī ar Latvijas valstsvienību.

B apakšgrupā vadībā tagad ar divām uzvarām divos mačos ir "Pieno žvaigždes", bet panākumu vienīgajā spēlē izcīnījusi TTU. Pa vienam panākumam divās spēlēs ir "Kalev"/TLU, "Tartu Universitātes" un "Barsi" kontā, bet tikai zaudējumus jaunās sezonas ievadā cietušas Latvijas komandas "Ogre" un "Valmiera"/ORDO.

Tikmēr A apakšgrupā līdere ar divām uzvarām divos mačos ir "Šiauliai", panākumu vienīgajā spēlē guvusi "Jūrmala", savukārt ar diviem panākumiem trijās cīņās seko BBL čempione Prieņu-Birštonas "Vytautas" no Lietuvas.

Pa uzvarai divās spēlēs ir Igaunijas vienībām Raplas "AVIS Utilitas", ko pārstāv Māris Ziediņš, un "Port of Parnu". Savukārt bez panākumiem pagaidām ir "Betsafe"/"Liepāja" un Minskas "Cmoki" no Baltkrievijas, kas turnīrā piedalās ar otro komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!