Foto: F64
Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kā arī Evelīna Gasūna trešdien Lietuvā slēgtajā "Snow Arena" hallē izcīnīja uzvaras sezonu atklājošajās Baltijas kausa sacensībās slalomā.

Kristaps Zvejnieks vīru ieskaite bija ātrākais visos trijos braucienos, kas ļāva summā par 1,25 sekundēm apsteigt savu brāli Miku Zvejnieku, kurš trīsreiz palika otrais. Savukārt trešo vietu izcīnīja Žaks Gedra, kurš uzvarētājam zaudēja 1,86 sekundes.

Sasniegtais rezultāts Kristapam Zvejniekam devis 40,00 FIS kategorijas punktus, kamēr Miks Zvejnieks un Gedra ieguva attiecīgi 51,79 un 57,54 FIS punktus.

Tikmēr dāmām salīdzinoši negaidīti labākā bija Evelīna Gasūna, kura braucienos uzrādīja pirmo, trešo un otro rezultātu. Viņai par 0,66 sekundēm piekāpās Agnese Āboltiņa, bet 0,95 sekundes atpalika Žanete Gedra un izcīnīja trešo vietu, kaut divos no braucieniem viņa bija vien piektā.

Latvijas vadošā dāmu kalnu slēpotāja Lelde Gasūna bija spiesta samierināties vien ar sesto vietu, atpaliekot 1,18 sekundes. Viņai braucienos bija astotais, ceturtais un trešais laiks.

Arī Evelīna Gasūna guva 40,00 FIS punktus, kamēr Āboltiņai pienācās 45,81, bet Gedrai - 48,36 punkti. Lelde Gasūna tika pie 50,38 FIS punktiem.

Baltijas kausa pirmā posma turpinājumā ceturtdien elites grupas sportisti vēlreiz sacentīsies slalomā, bet piektdien būs paralēlais slaloms.

Kā jau pēdējos gados ierasts, Baltijas kausa izcīņa norisinās trīs posmu garumā. Otrais posms notiks Siguldā no 1. līdz 4.martam, bet Baltijas kausa sezona noslēgsies marta vidū, kad divu nedēļu garumā Somijas ziemeļu ciematiņā Pihē tiks aizvadīts trešais posms.

Sacensības Druskininkos un Siguldā norisinājās "Entry league" statusā, jo trases vertikālais kritums atpaliek no Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) noteikumos noteiktā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!