Foto: AFP/Scanpix/LETA
Datu un tehnoloģiju kompānija "Gracenote" ir apkopojusi jaunākās prognozes par 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu iespējamiem medaļniekiem, un Latvijai joprojām tiek solītas divas godalgas – zelta un sudraba.

Gaidāmo olimpisko spēļu medaļu prognozes tiek veidotas kopš šā gada februāra, analizējot iepriekšējo olimpisko spēļu, pasaules čempionātu un Pasaules kausa sacensību rezultātus, jaunākos sacensību rezultātus un tendences, ieskaitot potenciālo Krievijas diskvalifikāciju no ziemas olimpiskajām spēlēm.

Latvijai 2018. gada olimpiskajās spēlēs "Garcenote" analītiķi paredz divas medaļas – vienu zelta un vienu sudraba, nekonkretizējot, kādi sportisti tās varētu izcīnīt, kamēr mūsu kaimiņiem lietuviešiem un igauņiem medaļas netiek solītas. Marta prognozēs analītiķi minēja, ka pie godalgām tiks Martins Dukurs un Oskara Melbārža bobsleja četrinieks.

Medaļu ieskaitē nākamajās ziemas olimpiskajās spēlēs Korejā uzvarēs Vācijai, kurai sola 14 zelta, 12 sudraba un deviņas bronzas godalgas. Otra veiksmīgākā būs Norvēģija, kurai būs tikai par trim medaļām mazāk nekā vāciešiem, kopumā 32 (12 zelta, pa 10 sudraba un bronzas). Trešajā vietā iecelta Kanāda, kurai paredz 31 medaļu (piecas zelta un pa 13 sudraba un bronzas).

ASV komandas sportisti Korejā varētu izcīnīt 29 medaļas (10 zelta, septiņas sudraba un 12 bronzas). Krievijai tiek prognozēta tikai astotā vieta medaļu tabulā pēc zelta godalgu skaita (sešas), toties piektā vieta pēc kopējo medaļu skaita (21), ko tā dala ar Franciju (9+7+5).

Krievijas diskvalifikācijas gadījumā vairāk olimpisko godalgu tiktu Vācijai (+4) un Nīderlandei, kura varētu kļūt par trim medaļām bagātāka; pašreiz holandiešiem paredz 19 medaļas.

Par gaidāmo spēļu zvaigznēm "Gracenote" nosauc franču biatlonistu Martinu Furkādu, viņa vācu kolēģi Lauru Dālmeijeri, Norvēģijas distanču slēpotāju Martinu Jonsrūdu Sundbiju, Nīderlandes ātrslidotāju Svenu Krāmeru, austriešu kalnu slēpotāju Marcelu Hiršeru, kurš gan neilgi pirms jaunās sezonas guva traumu, un ASV ātrslidotāju Hezeri Bergsma. Toties pārsteigumus varot gaidīt no Austrijas kalnu slēpotājas Kristīnes Šeijeres, somu biatlonistes Mari Laukanenas, 17 gadus vecā amerikāņu daiļslidotāja Nātana Čena, viņa vienaudzes, Šveices frīstailistes Matildes Gremo un šorttrekista, mājinieka Džiju Kima.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!