Foto: AFP/Scanpix

Olimpiskais čempions kalnu slēpošanā Bode Millers paziņojis, ka atvadās no profesionālā sporta un turpinās darboties masu medijos, ziņo NBC.

Pēdējoreiz kalnu slēpošanas sacensībās četrkārtējais pasaules čempions piedalījās 2015. gadā, kad pasaules čempionātā supergiganta sacensībās guva smagu kājas traumu.

"Tagad domājot par kalnu slēpošanu, es vairs nejūtu motivāciju un vēlmi atkal iet šo ceļu," 40 gadus veco Milleru citē NBC. "Man bija ļoti ilga karjera, un es nežēlojos par to, kā viss notika."

Millers turpinās darbu masu medijos – viņš jau iepriekš komentēja Pasaules kausa sacensības, un būs viens no analītiķiem arī 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu reportāžās televīzijā.

Savas sporta karjeras laikā Millers bez olimpiskā čempiona titula izcīnīja arī trīs olimpiskās sudraba un divas bronzas medaļas, četrreiz triumfēja pasaules čempionātā un divreiz ieguva Pasaules kausu. Pēdējās olimpiskajās spēlēs Sočos viņš izcīnīja bronzas godalgu supergigantā, kļūstot par vecāko olimpisko medaļnieku kalnu slēpošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!