Foto: AFP/Scanpix/LETA

Amerikāniete Koko Vandeveja, vāciete Jūlija Gērgesa un krieviete Anastasija Pavļučenkova otrdien ar uzvarām sāka Ķīnā notiekošo otrā līmeņa sezonas noslēguma turnīru "WTA Elite Trophy".

Pasaules ranga 12.vietas īpašniece Vandeveja, šajā turnīrā būdama izlikta ar otro numuru, Bugenvillejas grupas pirmajā mačā ar 3-6, 6-3, 6-2 apspēlēja īpašo ielīgumu saņēmušo Ķīnas sportisti Penu Šuai, kura ir planētas 27.rakete.

Zīmīgi, ka iepriekšējo četru turnīru laikā, kas tika aizvadīti Āzijā, amerikāniete kopā bija izcīnījusi tikai vienu uzvaru. Pati sportiste gan atzina, ka otrdien nav aizvadījusi to labāko maču.

"Šodiena vairāk bija par izdzīvošanu. Spēlēju zem sev ierastā vidējā līmeņa," uzskata Vandeveja.

Vēl šajā grupā sacenšas pasaules ranga 17.pozīcijas īpašniece Jeļena Vesņina no Krievijas.

Tikmēr Acālijas grupā pie pirmās uzvaras tika pasaules 18.rakete Gērgesa, kura ar 6-1, 7-6(7:5) apspēlēja slovākieti Magdalēnu Ribārikovu.

Gērgesa šomēnes triumfēja WTA "Premier" sērijas turnīrā, turklāt iepriekšējo sešu maču laikā zaudējusi tikai vienā setā.

Ribārikova pasaules rangā pašlaik atrodas 22.vietā.

Vēl Acālijas grupā spēlē arī pasaules ranga desmitās vietas īpašniece Kristīna Mladenoviča no Francijas, kura šajā turnīrā izlikta ar pirmo numuru.

Tikmēr Rozes grupā pasaules 14.rakete Pavļučenkova ar 6-3, 3-6, 6-2 uzvarēja vēl nesen ranga pirmajā vietā bijušo vācieti Angeliku Kerberi, kura pasaules rangā šobrīd atrodama vien 19.pozīcijā.

Krievijas tenisiste pirms divām nedēļām uzvarēja Honkongas WTA "International" sērijas turnīrā, tomēr pēc tam savās mājās notikušajā Maskavas turnīrā piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā mačā.

Pavļučenkova šajās sacensībās izlikta ar ceturto numuru.

Vēl šajā grupā spēlē pasaules ranga 20.vietas īpašniece Ešlija Bārtija no Austrālijas.

"WTA Elite Trophy" turnīrā šogad piedalās 12 tenisistes, kuras pasaules rangā atrodas starp desmito un 23.pozīciju. Sacensībās 12 spēlētājas sadalītas četrās apakšgrupās, bet tikai to uzvarētājas kvalificēsies pusfinālam.

Šajās sacensībās piedalās arī Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kura pasaules rangā ir 15.vietā un kura cīnīsies Kamēlijas grupā. Viņa trešdien savā pirmajā mačā tiksies ar amerikānieti Sloenu Stīvensu, kura šosezon negaidīti triumfēja ASV atklātajā čempionātā un kura pasaules rangā pašlaik atrodas 13.vietā, turnīrā būdama izlikta ar trešo numuru.

Vēl šajā grupā ir arī pasaules ranga 23.vietas īpašniece Barbora Strīcova no Čehijas.

Sacensības notiek Džuhai pilsētā un turnīram ir vairāk nekā 2,2 miljonu dolāru (1,8 miljonu eiro) balvu fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!