Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova sezonas otrajā nozīmīgākajā noslēguma turnīrā WTA "Elite Trophy" spēlēs vienā grupā ar ASV atklātā čempionāta uzvarētāju amerikānieti Slounu Stīvensu un Barboru Stricovu no Čehijas.

Sevastova, Stīvensa un Stricova ielozētas "Kamēlijas grupā". Stīvensa turnīrā izlikta ar trešo numuru un vienīgajā savstarpējā spēlē ir uzvarējusi Sevastovu. Tas notika šī gada "US Open" ceturtdaļfinālā. Savukārt ar Stricovu liepājniece ir tikusies divas reizes un abos gadījumos piedzīvojusi neveiksmi. Pirms WTA "Elite Trophy" pasaules rangā Stīvensa ieņem 13. vietu, Sevastova ir divas vietas zemāk, bet Stricova ieņem 23. vietā.

Vēl šajā "WTA Elite Trophy" turnīrā "Rozes grupā" ielozētas krieviete Anastasija Pavļučenkova (turnīra ceturtais numurs), vāciete Angelika Kerbere un austrāliete Ešlija Bārtija. "Acālijas grupā" spēlēs Kristina Mladenoviča (turnīra pirmais numurs), Jūlija Gērgesa un Magdalena Ribarikova. Savukārt "Bugenvilejas grupā" spēlēs Koko Vandevege (turnīra otrais numurs), Jeļena Vesņina un Pena Šuai, kura startēs ar "wild card" ielūgumu.

WTA "Elite Trophy" startēs 12 "otrā ranga" tenisistes, kuras nepiedalījās WTA sezonas finālturnīrā pagājušajā nedēļā. Tenisistes aizvadīs grupu turnīru, pēc kura katras grupas labākā tenisiste iekļūs pusfinālā. Turnīrs Ķīnā sāksies 31. oktobrī, bet fināls notiks 5. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!