Foto: LETA
Latvijas talantīgā daiļslidotāja Diāna Ņikitina, kura šosezon sākusi startēt pieaugušo konkurencē, svētdien izcīnīja uzvaru starptautiskajās sacensībās "Zelta lācis" ("Golden Bear"), kas norisinājās Horvātijā.

Sestdien notikušajā īsajā programmā Ņikitinas sniegumu tiesneši novērtēja ar 48,40 punktiem, kas viņai deva otro vietu. Savukārt svētdien izvēlēs programmā Latvijas daiļslidotāja ar 95,89 punktiem bija trešā.

Summā Latvijas daiļslidotāja tika pie 144,29 punktiem un triumfēja savās otrajās sacensībās pieaugušo konkurencē.

Nieka 0,01 punktu viņai zaudēja otrās vietas ieguvēja Daša Grma no Slovēnijas, bet trešā bija zviedriete Matilda Algotsone, kurai bija par 1,91 punktu vājāks rezultāts.

Sacensībās startēja 16 daiļslidotājas.

Ņikitinai šīs bija otrās sacensības sezonā, jo pirms mēneša viņa ieņēma desmito vietu Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) Izaicinājuma sērijas sacensībās Slovākijā. Tā daiļslidotājai bija debija pieaugušo konkurencē, turklāt pirmo reizi viņa startēja slavenā francūža Stefana Lambjēla vadībā.

Slovākijā Ņikitina īsajā programmā nopelnīja 48,37 punktus, bet summā tika pie 146,30 punktiem.

Jau vēstīts, ka sestdien ISU Izaicinājuma sērijas sacensībās Minskā 16.vietā palika Latvijas daiļslidotāja Angelina Kučvaļska, kura pēc veselības problēmām savā sezonas pirmajā startā bija tālu no labākā snieguma.

Kučvaļska, kura pavasarī Latvijai nopelnīja olimpisko ceļazīmi, sacensību summā tika vien pie 107,20 punktiem, kas ir mazāk, nekā pērn viņa Eiropas čempionātā ieguva tikai par izvēles slidojumu.

Piektdien Latvijas sportiste īsajā programmā nopelnīja vien 38,46 punktus, savukārt iepriekšējā sezonā Kučvaļska īsajā programmā pārsvarā gadījumu nopelnīja virs 50 punktiem un pat neveiksmīgajā Eiropas čempionātā, kad divas reizes krita, sportiste saņēma 49,05 punktus. Arī izvēles programmā viņas rezultāti iepriekšējā sezonā bija krietni augstāki nekā sestdien sasniegtais.

Izcīnot 22.vietu pasaules čempionātā, Kučvaļska šogad Latvijai nodrošināja ceļazīmi uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, tomēr pēdējā laikā tiek prognozēts, ka sportistes veselības problēmu dēļ pie tās varētu tikt arī Ņikitina.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994.gada, tomēr februāra sacensībās Latvijai būs viena vieta arī vīru vidū, ko aizņems Deniss Vasiļjevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!