Foto: F64

Pagājušajā nedēļā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālā kausa izcīņas trešajā kārtā iekļuvusī Latvijas čempione "Kurbads" sestdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) 11.kārtas spēlē savā laukumā pārliecinoši ar 6:3 (3:0, 2:0, 1:3) uzvarēja līdervienību "Liepāja"/"Optibet"

Ņemot vērā arī trīs Kontinentālā kausa spēles, "Kurbads" ir izcīnījuši piecus panākumus pēc kārtas, kamēr "Liepāja"/"Optibet" komandai pārtrūka četru uzvaru sērija.

"Kurbads" jau pirmajā periodā ieguva trīs ripu pārsvaru, divas reizes izceļoties Martinam Lavrovam, bet vienus vārtus gūstot Tomam Blukam. Arī turpinājumā laukuma saimnieki bija labāki un pēc Sanda Zolmaņa, Aleksandra Galkina un Jāņa Sprukta metieniem "Kurbads" 48.minūtē bija vadībā ar 6:0.

Tikai mača beigu daļā liepājnieki sasparojās, divus vārtus gūstot Mārtiņam Oskaram Freimanim, bet reizi izceļoties Danielam Bogdzjulam, tomēr atjaunot intrigu šajā mačā kopvērtējuma līderi nespēja.

Lavrovs šajā mačā tika ne tikai pie diviem gūtiem vārtiem, bet arī divām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Zolmanis nopelnīja 1+2.

Oktobra sākumā "Kurbada" rindas uz mēnesi papildināja pieredzējušais Latvijas izlases uzbrucējs Sprukts, bet uz Kontinentālā kausa trijām spēlēm tika nolīgts arī Mārtiņš Cipulis. Lai gan hokejistu turpmākās gaitas klubā nebija zināmas, tomēr abi Latvijas izlases veterāni palikuši "Kurbadā".

Tikmēr citā augšgala komandu duelī "Mogo" viesos pagarinājumā ar 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 1:0) uzvarēja Jelgavas "Zemgale"/LLU komandu.

"Mogo" pamatlaikā divas reizes bija iedzinējos, taču ikreiz atspēlējās, savukārt pagarinājuma trešajā minūtē uzvaras vārtus guva Rūdolfs Prūsis. Uzvarētājiem precīzi bija Elviss Želubovskis un Pauls Zvirbulis, bet jelgavniekiem izcēlās Ivans Ribčiks un Imants Ļešcovs.

Savukārt divu pastarīšu cīņā "Rīga" mājās ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) uzvarēja "Prizmu", pretiniekiem sagādājot jau desmito zaudējumu pēc kārtas.

"Rīgas" labā vārtus guva Rūdolfs Builis, Sergejs Piskunovs un Artjoms Pankevičs, bet "Prizmai" izcēlās Miķelis Freimanis.

Kopvērtējumā līdere ar 26 punktiem 11 spēlēs ir "Liepāja"/"Optibet" komanda, kurai divus punktus zaudē "Mogo".

Tikmēr "Kurbadam" ir 18 punkti desmit mačos, bet ar 14 punktiem seko "Zemgale"/LLU. "Rīgai" ir 12 punkti, kamēr "Prizma" savākusi divus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!