Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pieredzējusī amerikāņu tenisiste Venusa Viljamsa ceturtdien pēc uzvaras pār spānieti Garvīni Mugurusu sasniedza WTA sezonas noslēguma turnīra pusfinālu.

Izšķirošajā cīņā par otro vietu baltajā apakšgrupā Viljamsa ar rezultātu 7-5, 6-4 pārspēja Mugurusu, kurai šis turnīrs ir noslēdzies.

Pirmajā setā kortā neliels pārsvars bija Viljamsai, bet viņai uzvaru pirmajā setā izdevās nodrošināt tikai pašā izskaņā, kad viņa pie pretinieces serves ieguva trīs setbumbas, no kurām realizēja trešo. Otrā seta sākumā abas tenisistes apmainījās ar breikiem, bet tad Mugurusa izvirzījās vadībā ar 3-1. Pēc tam Viljamsa spēja izlīdzināt rezultātu, un viņa turpinājumā ar spiedienu tika galā labāk. Noslēgumā amerikāniete atkal pie pretinieces serves guva uzvarošo punktu.

Baltās apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar divām uzvarām trīs spēlēs izcīnīja Karolīna Plīškova no Čehijas, bet Viljamsa ierindojās otrajā vietā ar tādu pašu bilanci. Abas turpinās cīņu par uzvaru turnīrā. Savukārt Mugurusa un Jeļena Ostapenko no Baltās apakšgrupas turnīru noslēdza.

Sarkanajā apakšgrupā pusfinālistes noskaidrosies pēc pēdējās kārtas spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!