Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdien ar perfektu spēli un skaistu uzvaru noslēdza savu triumfālo sezonu, WTA finālturnīrā ar 6-3, 6-1 pieveica spēcīgo čehieti Karolīnu Plīškovu.

Ostapenko uzvara neko nedeva, jo viņa nespēja iekļūt sacensību pusfinālā, bet Plīškova jau pirms mača bija sev nodrošinājusi vietu pusfinālā.

Ostapenko otrajā geimā atspēlēja trīs breikbumbas, bet uzreiz pēc tam viņa lauza Plīškovas servi. Tiesa, čehiete uzreiz rezultātu izlīdzināja, tomēr setu Latvijas tenisiste noslēdza ar trīs uzvarētiem geimiem pēc kārtas.

Ostapenko bija ieguvusi lielu pārliecību un maču turpināja ļoti pārliecinoši, vēl divas reizes nobreikojot pretinieci un izcīnot pārliecinošu uzvaru.

Šī Ostapenko bija pirmā uzvara pār Plīškovu. Viņas tagad tikušās trīs reizes, un iepriekš Latvijas sportiste 2016. gadā čehietei zaudēja Sinsinati turnīrā un 2017. gada "Australian Open" .

Ostapenko WTA finālturnīrā izcīnīja 500 WTA ranga punktus. Savukārt 2017. gada sezonu viņa pabeidza ar 48 uzvarām un 20 zaudējumiem pamatturnīros.

Aizvadītās sezonas laikā Ostapenko WTA rangā savu pozīciju uzlaboja par 37 vietām, pakāpjoties no 44. līdz septītajai pozīcijai. Viņa sensacionāli triumfēja "Frech Open" turnīrā, lai arī nebija starp izsētajām tenisistēm.

Ostapenko aizvadītajā sezonā uzvarēja arī Seulas WTA "International" sērijas turnīrā. Vēl tikai septiņas tenisistes spēja uzvarēt vismaz divos turnīros. Tāpat Latvijas tenisa spēlētāja 26 reizes aizvadīja trīs setu mačus, no tiem uzvarot 19, kas bija labākais rezultāts tūrē. Tāpat viņa kvalificējās WTA sezonas noslēguma turnīram.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!