Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons trešdien atgriezās laukumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ar rezultātu 1:5 (0:1, 0:3, 1:1) izbraukumā piekāpās Kolumbusas "Blue Jackets".

Girgensons savainojuma dēļ izlaida trīs spēles pēc kārtas, bet šim mačam viņš atkal bija ierindā. Latvietis spēlēja vienā virknējumā kopā Semu Reinhārtu un Kailu Okposo.

Girgensons laukumā pavadīja 14:37 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja trīs pretinieku metienus, nopelnīja divu minūšu noraidījumu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficentu -1.

"Blue Jackets" šajā mačā līdz otrā perioda beigām bija izvirzījusies vadībā ar 4:0, vārtus gūstot Oliveram Bjorkstrandam, Setam Džonsam, Nikam Folinjo un Metam Klavertam. Sets Grifits vienus vārtus "Sabres" komandai atguva, bet Džošs Andersons mača izskaņā palielināja uzvarošās komandas pārsvaru.

"Blue Jackets" vārtsargs Sergejs Bobrovskis šajā cīņā atvairīja 34 pretinieku metienus, bet "Sabres" vārtos Čeds Džonsons tika galā ar 33 no 38 metieniem.

Bufalo "Sabres" piedzīvoja astoto zaudējumu 11 spēlēs, un ar astoņiem gūtajiem punktiem komanda ieņem 11. vietu NHL Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!